Waar moet je aan denken als je gaat trouwen?

Heb jij je partner ten huwelijk gevraagd of heeft hij of zij jou gevraagd? Sowieso sta je nu aan de vooravond van de meest romantische dag van je leven. Tenminste, dat is wel de bedoeling. Maar voor het zover is, moet er nog heel wat geregeld worden. Van auto tot schoenen en van jurk tot taart. Je kunt en mag niets aan het toeval overlaten. Dus moet je ruim van te voren beginnen met plannen. Regel de locatie, de fotograaf, de band of de DJ, maar ook de uitnodigingen, de tafelschikking en de bloemen. Je moet werkelijk overal aan denken. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een weddingplanner, maar als je op tijd begint, kun je het best zelf!

Het belangrijkste eerst

Zorg dat je je jurk ruim van te voren hebt uitgekozen. De kans is groot dat deze besteld moet worden en daarna nog aangepast, dit kan best een tijd duren. Dan de trouwlocatie. Als je op het gemeentehuis trouwt, dan moet je dat ruim van te voren regelen. Maar dat geldt ook zeker voor de feestlocatie en de daarbij behorende dingen als de band, de taart en het menu. Je moet werkelijk overal aan denken. Wat denk je van de tafelschikking? Tante Sjaan mag écht niet naast ome Jan, maar ome Jan moet wel in de buurt van nicht Sophie. Ga er maar aan staan. Als je slim bent, begin je op tijd met puzzelen.

Het bestellen van van alles

Als je je trouwjurk en -pak hebt besteld, ben je nog niet klaar. Wat denk je van de uitnodigingen? Die moeten ook op tijd besteld worden. Het liefst zodra je de datum en de locatie hebt vastgelegd. Mensen kunnen dan ruim van te voren hun agenda aanpassen op jouw dag. Ook de bedankjes, de corsages en de andere bloemen dien je ruim op tijd te bestellen. En wat denk je van de andere versieringen? Je wilt immers niet mis grijpen op de dag zelf!

Alles geregeld? Tijd om te gaan genieten!

Als je alles geregeld hebt, kun je even achterover zakken. Even uitpuffen voor de echte grote dag. Je weet dat je alles goed voor elkaar hebt en dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. En dat is een fijn gevoel. Het grote genieten kan beginnen. Geniet met volle teugen, want hoe lang je er ook van te voren mee bezig bent, de dag zelf is voorbij voor je er erg in hebt.

Andere Artikelen