Bitcoin investeerders zijn positief gestemd!

Na een flinke correctie in de zomer zijn investeerders weer positief over Bitcoin. Dit komt onder andere door positief nieuws. Zo heeft de Federal Reserve – de Amerikaanse Centrale Bank – bekend gemaakt dat zij Bitcoin niet uit willen bannen. Ook kwam Twitter met positief nieuws, doordat zij via hun platform de mogelijkheid geven om Bitcoin als fooi te geven aan gebruikers. Hierdoor neemt de adoptie van Bitcoin toe en kunnen gebruikers met veel volgers ook wat verdienen. 

Onlangs heeft El Salvador Bitcoin geaccepteerd als betaalmiddel en heeft het land elke inwoner $30 aan Bitcoin gegeven. El Salvador is hiermee het eerste land dat Bitcoin actief stimuleert binnen de bevolking. Deze ontwikkeling is enorm succesvol gebleken, in El Salvador hebben meer mensen een digitale wallet dan een bankrekening.

Al dit positieve nieuws heeft ervoor gezorgd dat investeerders weer Bitcoin kopen. Veel investeerders verwachten dat de correctie voorbij is en de laatste maanden van 2021 een winstgevende periode worden, net als in de bull run van 2017 het geval was. Naast deze aanname op basis van historische prijsactie, zijn er nog meer aspecten die de koers van Bitcoin kunnen beïnvloeden.

De Bitcoin ETF op komst?

Sinds de adoptie van El Salvador, hebben steeds meer landen zich positief geuit over Bitcoin. Met name landen in Latijns- en Zuid-Amerika zijn positief en zien toekomst in de digitale munt. Echter is er voor veel investeerders belangrijker nieuws, die de koers van Bitcoin enorm kan beïnvloeden. De komende maanden zijn er meerdere partijen die een Bitcoin ETF op de markt willen brengen. Indien deze plannen slagen, wordt verwacht dat de vraag naar Bitcoin enorm zal toenemen.

Via ETF’s kunnen investeerders investeren in Bitcoin, waarbij ze minder risico lopen. Ook voor beleggers in aandelen is dit positief nieuws, omdat zij ook kunnen participeren in de cryptomarkt. Door de enorme stijgingen en dalingen binnen de cryptomarkt, zijn beleggers die op de aandelenmarkt actief zijn iets terughoudender in deze markt. Een ETF is daarom de ideale oplossing voor veel beleggers.

Bescherm je Bitcoin met een wallet

Indien je zelf ook de kansen van Bitcoin ziet en besluit om zelf Bitcoin te kopen, denk dat ook aan de veiligheid. Een goede beveiliging van je investering is zeer belangrijk. Een Bitcoin wallet is daarom goede optie. Het is verstandig om je wallet goed te beveiligen, door de toenemende populariteit van Bitcoin zijn hackers ook actiever dan ooit. Om de vergelijking met de fysieke wereld te maken; goud en contant geld leg je ook in een kluis neer! Er zijn veel verschillende wallets voor Bitcoin. Naast de vele verschillende online aanbieders zijn er ook offline mogelijkheden. Deze zogenaamde hardware wallets wordt als het meest veilig beschouwd.

Andere Artikelen