Restafvalcontainer huren voor jou onderneming

Restafval is het meest voorkomend soort afval. Veel rolcontainer bedrijven richten zich daarom alleen op dit restafval. Maar wat nou als jij iemand bent die het scheiden van afval heel belangrijk vindt? Dan zal je alsnog een afvalverwerkingsbedrijf moeten vinden voor de verwerking van je restafval.  Aan restafval ontkom je namelijk niet. Naast restafval kan het handig zijn om verschillende rolcontainers te huren voor verschillende doeleinden. Een rolcontainer voor het organisch afval, karton, glas en het overige afval in een restafvalcontainer. Want helaas is het bijna niet mogelijk om geen restafval over te houden. Wil je een Restafvalcontainer huren? Lees dan verder.

Nadelen van restafval

Het verzamelen van alleen restafval heeft een aantal nadelen. Wanneer een bedrijf geen afval scheid zullen er veel materialen niet hergebruikt worden. Afval scheiden heeft een aantal voordelen. Veel materialen zoals papier, plastic, batterijen en glas worden hergebruikt. Dat bespaart het gebruik van nieuwe grondstoffen. Dit scheelt daarmee ook weer energie en geld wat in het productieproces moet worden gestopt. Dit is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Degene die aan afvalscheiding doet krijgt van de gemeente namelijk een lager afvalstoffenheffing.

Hoe kan je het beste restafval scheiden?

Als eerst kijk je naar restafval. Wat voor soorten kan je onderscheiden? Dit verschilt namelijk nog wel eens per bedrijf. Maar vaak zijn de volgende soorten te onderscheiden: plastic, blik, karton, glas, papier, organisch en overig . Je kan dit dus het beste scheiden en het overige afval bij het restafval doen. Drie tips om afval goed te scheiden zijn:

  • Wees zorgvuldig bij het scheiden: Gloeilampen horen niet bij het glas, plastic verpakkingen van folders horen niet bij oud papier.
  • Doorzichtige vuilniszakken zorgen ervoor dat afvalverwerkers beter kunnen zien om wat voor soort afval het gaat.
  • Lees een afvalscheidingswijzer om erachter te komen in welke bak elk soort afval mag.

Een containerbedrijf kiezen

Niet heel onbelangrijk is het kiezen van het juiste afvalverwerkingsbedrijf. Een effectief afvalverwerkingsbedrijf richt zich naast het verhuren van restafvalcontainers ook op de andere soorten containers zoals karton, glas en organisch. Het is dus belangrijk dat je hierop let tijdens het kiezen van een containerbedrijf. Naast het feit dat ze verschillende soorten afvalcontainers verhuren moet je ook letten op het formaat afvalcontainers dat wordt aangeboden. Je wil namelijk niet te weinig ruimte voor je afval hebben.

Het sorteren van afval is zeer belangrijk maar toch zal er in alle gevallen een restafvalcontainer moeten worden gehuurd omdat er bij bijna alle bedrijfsprocessen een deel restafval ontstaat. Restafval is onvermijdelijk voor een bedrijf maar zal toch moeten worden verzameld in een container. Dus huur een restafvalcontainer bij een containerbedrijf.

Heb je nog tips, opmerkingen of vragen? Stuur dan een reactie via het contactformulier! Ik zie je reactie graag tegemoet.

Andere Artikelen