Dit is waarom je een transportfiets moet nemen

Wanneer je je iedere dag rot sjouwt met spullen, bijvoorbeeld een grote schooltas, laptoptas, of boodschappentas, dan is een transportfiets misschien wel jouw nieuwe beste vriend. Ik heb sinds kort een snelle transportfiets heren aangeschaft en dit is enorm handig. Ik had dan ook gewild dat ik eerder de stap had gezet. Daarom zal ik in deze blog met jullie delen wat mijn redenen waren om de auto te laten staan en op een transportfiets mijn dagelijkse dingen te doen.

De transportfiets

Wat is er nou zo bijzonder aan een transportfiets? Een transportfiets is niet zomaar een fiets, maar is een extra stevige fiets maar een handige voordrager waar je spullen op kwijt kunt. Eigenlijk is de transportfiets er al sinds de ontwikkeling van de eerste fietsen. Het frame van de fiets in principe steviger gebouwd, evenals de trapas. Dit moest wel omdat er met de transportfiets goederen konden worden rondgebracht. Zo had je op de voordrager bijvoorbeeld een bakkersmand of een slagersmand waarmee deze producten konden worden vervoerd.  

Inmiddels is de transportfiets een bekend aangezicht in steden en dorpen. Toch blijft het een kenmerkende fiets door zijn stevigheid en praktische handigheid. De transportfiets is in allerlei kleuren en uitvoeringen te kiezen, waardoor je een unieke fiets hebt die helemaal past bij jouw stijl.

Fietsen is gezond

Je zal waarschijnlijk best wel weten dat het gezonder is om de fiets te pakken dan de auto. Maar weet je ook waarom dit zo is? Om te beginnen is fietsen gezond doordat je natuurlijk in beweging komt. Je gebruikt je spieren en je hartslag gaat omhoog. Dit is goed voor je spieren zelf en de beweging helpt om hart- en vaat ziekten tegen te gaan. Bovendien ben je lekker in de buitenlucht. Je ademt frisse lucht in wat goed is voor je longen en je kunt daadwerkelijk even ‘ontladen’. Door het fietsen maak je bepaalde stofjes in je hersenen aan, waardoor je je blijer zal voelen. Fietsen helpt daardoor ook tegen stress.

En wil je nou echt niet iedere dag door weer en wind trappen, dan heb je ook transportfietsen met elektrische aandrijving. Hierdoor hoef je maar minimaal te trappen om vooruit te komen. Ideaal voor op de dagen dat je net even wat minder sportief wilt doen.

Beter voor het milieu

Tot slot is het kiezen voor een transportfiets veel beter voor het milieu. Iedere keer dat jij de auto of een andere vervoersmiddel dat uitstoot geeft laat staan, belast je het milieu een beetje minder. In een tijd waarin het belangrijk is om te letten op wat wij zelf toebrengen aan onze omgeving is dit dus een eerste stap die je makkelijk kunt zetten.

Andere Artikelen