Je eerste appartement kopen

Eerste appartement

Veel jonge volwassenen die net aan hun carrière beginnen willen na de Universiteit nog een aantal jaar in de grote stad wonen. Dit betekent natuurlijk wel dat het kopen van een huis waarschijnlijk voorlopig geen optie is. In plaats daarvan kun je nog een aantal jaar huren, of je kunt investeren in je eerste eigen appartement. Een mooi groot appartement kan fantastisch zijn voor de eerste 10 jaar na de studie voordat er kinderen komen kijken en er echt meer ruimte in een rustigere omgeving nodig is.

Wanneer je voor het eerst stopt met huren en een eigen appartement koopt komt er natuurlijk een hoop kijken bij de aanschaf. Een van de aspecten die bij het kopen van een appartement belangrijker is dan bij het kopen van het huis is de rest van het gebouw. Je kunt namelijk een prachtig appartement hebben maar als er problemen zijn in andere delen van het gebouw dan zal dit toch voor grote problemen zorgen. En wie betaald voor die problemen? Ben jij dan als een van de vele inwoners van het gebouw verantwoordelijk.

Gezamenlijk beheren

Daarom wordt er vaak een VvE gestart in appartementencomplexen, ofwel een Vereniging van Eigenaren. Een vereniging van Eigenaren verdeelt het appartementencomplex qua eigendom onder elkaar en betalen samen de prijs en andere betalingen. Daarnaast zijn ze ook gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud van het complex. Een van de tips die ik kan meegeven is om gezamenlijk met vrienden appartementen in hetzelfde complex te kopen. Op deze manier is er al een vertrouwensbond in de Vereniging van Eigenaren. En wat is er nou leuker dan een heus ‘Friends’ leven gezamenlijk met je beste vrienden in hetzelfde complex.

Wanneer er een goede VvE is opgericht is het ook een goede tip om het beheer van het appartementencomplex uit te besteden. Dit kan een hoop geld besparen. Een goede VvE beheerder Amsterdam is bijvoorbeeld Parelbeheer. Het voordeel van  VvE beheer Amsterdam is dat ze ervaring hebben in het effectief managen van appartementencomplexen. Dit zal daarom op de lange termijn een hoop geld besparen. Aangezien mogelijke reparaties aan het complex veel effectiever en goedkoper zullen worden uitgevoerd. Op deze manier kunnen de bewoners van de appartementen zorgeloos genieten van zowel het appartement als de rest van het complex. Het is ook makkelijker voor bijvoorbeeld het beheer van gezamenlijke ruimten. Dit is daarom een goede optie wanneer je je eerste appartement in een complex koopt.

Andere Artikelen