Waarom iedereen een polo shirt moet hebben voor de zomer

Poloshirts komen weer helemaal in. Zowel in de mode als in voor de tijd van het jaar. Poloshirts zijn namelijk heerlijk om te dragen bij warmer weer, maar kunnen gemakkelijk het hele jaar door gedragen worden. Er zijn poloshirts met korte of lange mouwen en shirts met een V-hals of een rondere V-hals. Kortom, heel veelzijdig dus!

Het perfect poloshirt

Omdat het kledingstuk veelzijdig is, is het wel belangrijk om het goede shirt te kiezen. De eerste stap hierin is de goede pasvorm kiezen. Dat is afgestemd op iemands figuur. Een polo hoort tot ongeveer halverwege de rits van de broek te komen. Bij poloshirts met korte mouwen, horen de mouwen tot het midden van de bovenarmen te komen. Lange mouwen horen tot aan de pols te komen. De boord rond de hals heeft veel invloed op hoe de nek eruit ziet. Een te grote boord kan ervoor zorgen dat een nek er erg dun uitziet. Tegenovergesteld, een dunne boord laat een hoofd een stuk dikker lijken. De boord hoort niet al te los te zitten, maar er hoort juist genoeg bewegingsvrijheid te zijn. Een poloshirt wordt weinig volledig opgeknoopt gedragen. Wanneer dit wel gebeurt, is het normaal als het shirt ietwat strak zit.

Stylen van een poloshirt

Het handige aan een poloshirt is dat het dressed-up of dressed-down kan worden. Dit betekent dat het shirt bij zowel formelere als meer casual evenementen gedragen kan worden. Wordt het shirt gedragen op jeans met een stel sneakers, dan is het perfect als een outfit op een normale dag. Wanneer het boven op een chino wordt gedragen, ziet de polo er al een stuk netter uit. Een chino lijkt veel op een pantalon, maar is gemaakt van steviger katoen. Hierdoor komen er geen vouwen vooraan de broekspijpen. Een polo kan gemakkelijk gedragen worden onder een trui of colbert. Dit ziet er ook netjes uit en kan dus goed gedragen worden naar bijvoorbeeld het kantoor.

Don’ts bij het dragen van een polo is om het te dragen met de kraag omhoog, met een shirt eronder of met logo’s en/of teksten erop. Poloshirts horen niet gedragen te worden met de kraag omhoog, waardoor deze over het algemeen vrij zacht is. Het zal dan ook niet goed omhoog blijven staan. Een shirt onder het poloshirt is niet nodig en ziet er niet zo goed uit. Poloshirts met logo’s of teksten erop zijn niet veel te vinden. Natuurlijk is een logo zoals bij een Lacoste polo niet erg, dat laat juist zien waar het shirt vandaan is. Het gaat hierbij echt op grote, dikke teksten wat niet aanbevolen wordt.

Net zoals bij elk kledingstuk is het ook bij polo’s belangrijk om wat leuks uit te proberen en te beslissen wat bij jou past. Zo ziet iedereen er goed uit deze zomer!

Andere Artikelen