Hou ongewenste gasten uit je huis

Je zorgt goed voor je huis en voor iedereen die er woont. Maar soms heb je ongewenste gasten die je maar niet kwijt lijkt te raken. Wat denk je van bijen en wespen in de stootvoegen, spouwmuren en zelfs in je huis? Brr, je moet er toch niet aan denken? En waar bijen en wespen binnen kunnen komen, kunnen muizen en ander ongedierte dat ook. En dan ben je verder van huis. Een bijenbekje kopen kan veel van je problemen verhelpen. De bijen, wespen en ander gespuis kunnen dan niet meer in je muren terecht en zullen een andere plek moeten zoeken.

Wat is in hemelsnaam een bijenbekje?

Een bijenbekje is een metalen of aluminium geval dat je in de open voegen in je huis kunt steken. Door de metalen tandjes kan de ventilatie wel doorgaan, maar kunnen bijen, wespen, muizen en ander ongedierte zich niet meer in je muren nestelen. De ventilatie is belangrijk, vandaar dat het probleem niet opgelost wordt door deze voegen helemaal af te sluiten. Zo’n bijenbekje kun je heel gemakkelijk online aanschaffen en zelf plaatsen. En het scheelt je veel ellende in huis en in je spouwmuren. Meer infromatie vindt je op bijenbekje.com.

Ik heb bijen, wespen of muizen, kan ik dan direct een bijenbekje plaatsen?

Het is dan verstandig om eerst het ongedierte te laten verwijderen door een erkend bedrijf. Bijen zijn bijvoorbeeld een beschermde diersoort die met beleid behandeld moet worden. Als jij een bijenbekje in een open voeg doet, kunnen ze er niet meer in, maar er ook niet meer uit. Ze zullen dan proberen een andere uitgang te vinden, met alle ellende van dien. Door een erkend bedrijf in te schakelen zorg je ervoor dat de bijen of het andere ongedierte vakkundig wordt verwijderd. Daarna kun je dan een bijenbekje plaatsen in iedere ventilatieopening. Zo ben je op de juiste manier van het ongedierte af.
Bijenbekje kopen

Weren is beter dan vergiftigen

Het eerste dat veel mensen doen als ze overlast hebben van ongedierte, is op zoek gaan naar een gif dat voor eens en voor altijd een einde maakt aan de ellende. Maar dat is eigenlijk helemaal niet aan te raden. Want ook ongedierte heeft een plek in de natuur. Wespen zijn bijvoorbeeld prima opruimers van allerlei afval. En bijen, tja, die zorgen voor honing en bevruchting van planten en bomen. Het is dus altijd verstandig om te proberen een andere oplossing te vinden. Je zorgt daarmee uiteindelijk ook voor een beter milieu.

Andere Artikelen