Met deze drie items maak jij de blits op je werk

Een eerste baan, een nieuwe baan of gewoon je huidige baan; je wil natuurlijk een goede (eerste) indruk maken. Ook als je bijvoorbeeld een nieuwe klant binnen wil halen of een belangrijk gesprek hebt, is het niet onbelangrijk om er goed uit te zien. Je wil graag serieus overkomen, maar niet te serieus. Je wil ook netjes overkomen, maar niet te netjes. Kortom; het kan nog best lastig te zijn om te bedenken hoe je de beste indruk maakt. Maar geen zorgen, ik heb in deze blog een aantal items op een rijtje gezet waarmee jij zonder twijfel die belangrijke klant binnenhaalt.

Een goede outfit

Een eerste indruk is vaak gebaseerd op hoe iemand er in het geheel uitziet. Zorg er dus voor dat je er netjes en verzorgd bijloopt. Je hoeft natuurlijk niet elke dag in compleet pak te gaan, maar met een paar nette items in je outfit krijg je dit al makkelijk voor elkaar. Combineer bijvoorbeeld (voor vrouwen) een nette kokerrok met een iets meer casual trui of blouse. En voor de mannen volsta je vaak wel met een nette pantalon en een overhemdje. Zeker als je een afspraak buiten de deur hebt, bijvoorbeeld een lunchafspraak, verwachten collega’s niet dat je er uiterst net uitziet. Een te nette afspraak kan mensen namelijk ook afschrikken of intimideren. Ga dus voor half casual en half net. Dan is de eerste indruk in ieder geval positief.

Een goede tas

Ten tweede is een goede tas een must. Als je afspraken buiten de deur hebt zal je vaak je laptop willen meenemen. Ook als je denkt deze niet nodig te hebben, zou ik toch aanraden om deze mee te nemen. Wie weet komt hij nog van pas. En als je dan je laptop meeneemt, heb je hier wel een goede tas voor nodig. Op internet heb je gelukkig makkelijk en snel een laptoptas besteld. Vooral leren laptoptassen kan ik aanraden. Deze hebben een chique look en beschermen je laptop goed tegen eventuele stootjes. Verder is het handig om eentje met zijvakken aan te schaffen, zodat je een oplader of andere dingen die je nodig denkt te hebben ook mee kan vervoeren.

Nette schoenen

Tot slot kunnen nette schoenen een groot verschil maken. Je zou denken; schoenen, daar kijkt toch niemand naar? Maar geloof mij, een nette outfit met afgetrapte gympjes eronder valt echt wel op. Het is misschien een investering, maar een paar mooie leren schoenen/laarsjes gaan dan ook wel lang mee. Mits je ze goed verzorgt. Zorg er dus voor dat je ze netjes af en toe inspuit en poetst. En dat als er iets mis mee is, je ze gelijk wegbrengt naar de schoenmaker. Zo hebben ze een lang leven en zijn ze het geld zeker wel waard.

Andere Artikelen