Efficiëntere bedrijfsvoering met goed werkplek beheer

Als je een ondernemer bent met personeel dan zal je beamen dat het heel erg van belang is dat werkplekken goed functioneren zodat je medewerkers productief zijn. Om dit te realiseren is goed werkplek beheer van belang. Grotere bedrijven regelen dat in huis, maar steeds vaker wordt er voor gekozen om werkplek beheer uit te besteden aan een goede IT partij. Het is altijd de vraag wat je dan precies uitbesteed en wat je zelf gaat doen. Het is niet zo dat bij werkplek beheer alles met betrekking tot de werkplek is uitbesteed. Wat het precies is, hoe het werkt en wat de voordelen ervan zijn vertel ik je graag in dit blog.

Wat is werkplek beheer?

Werkplek beheer betekent het goed laten functioneren van een werkplek binnen een organisatie. Kortom het zorgen dat er toegang is tot de juiste bestanden en dat applicaties werken. In deze tijd komt daar vaak bij dat de werkplek niet alleen werkt op de werkplek zelf, maar ook toegankelijk is vanaf andere plekken. Dit maakt het thuiswerken, wat weer onderdeel is van het nieuwe werken, mogelijk. Met IT wordt dit vaak geregeld door in de cloud te gaan werken. Je werkplek zit dan in een internet omgeving in de cloud. Tegenwoordig is dat gewoon veilig en maakt het plaats- en tijdsonafhankelijk werken mogelijk. Het lijkt een randvoorwaarde, maar het jonge talent vindt flexibele werktijden en werkplekken belangrijk. Het is dus een essentieel middel om jong talent aan je te binden. In een tijd dat er een forse krapte is op de arbeidsmarkt is dat heel erg belangrijk om groei vorm te geven. Kortom goed werkplek beheer is niet alleen wat het werken makkelijker maakt. Het is een middel om goed personeel te binden en daarmee kan je groei verder vorm gegeven worden.

Werkplek beheer zelf doen of uitbesteden.

Sommige bedrijven staan voor het dilemma van uitbesteden of zelf doen. Voor de kleinere bedrijven is vaak duidelijk dat het veel slimmer is om het werkplek beheer uit te besteden en de grote zullen het graag in eigen hand willen houden. Maar ergens zit een break even punt waar het een lastig besluit wordt. Belangrijk is om mee te wegen of je niet te kwetsbaar wordt als je het werkplek beheer zelf doet. Wat als de mensen die het moeten regelen op vakantie zijn of een dagje vrij. Blijft de continuïteit dan geborgd? Als dit te onzeker is dan is het slimmer om te kiezen voor uitbesteden.

Andere Artikelen