Hoe je bedrijf tegen inbrekers beveiligen?

Je hebt een eigen bedrijf en bent druk bezig met verschillende klanten. Als ondernemer vergeet je soms echter dat je een goed beveiligingssysteem nodig hebt voor je bedrijf. Je wilt namelijk niet dat er verschillende spullen worden gestolen uit je bedrijf. Er zijn gelukkig verschillende manieren om inbrekers buiten de deur te houden bij je bedrijf. Lees deze blog over hoe jij ervoor kan zorgen dat inbrekers niks meer uit jouw bedrijf spelen.

Koop een mistgenerator

Mistgeneratoren, het zou kunnen zijn dat je er nog nooit van gehoord hebt. Toch is mistbeveiliging één van de beste mechanismen om inbrekers met lege handen naar huis te laten gaan. Je zult je nu wel afvragen wat een mistgenerator precies doet. Een mistgenerator gaat af als het alarm van je bedrijfspand afgaat. Op het moment dat het alarm afgaat komt er in enkele seconden een enorme hoeveelheid mist in gebouw. Door deze mist kan een inbreker niks meer zien en zal hij ook de waardevolle spullen in je bedrijfspand niet meer kunnen vinden. Het fijne aan een mistgenerator is dat het na gebruik geen enkele sporen achterlaat, het is namelijk geen rook maar mist. Beveilig je bedrijf en koop dus mistgeneratoren!

Rolluiken

Hoewel rolluiken er soms niet heel mooi uitzien, werken ze wel heel goed om inbrekers buiten de deur te houden. Veel inbraken vinden namelijk plaats omdat er een raampje wordt ingetikt bij een bedrijf. Als het alarm dan niet afgaat heeft de inbreker eigenlijk vrij spel, door het plaatsen van rolluiken voor de ramen kan in inbreker niet meer via het raam naar binnen. Hierdoor zullen inbrekers minder snel geneigd zijn om een inbraakpoging bij jouw bedrijf te doen. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de deur goed dichtzit, anders zal de inbreker natuurlijk via de deur proberen binnen te komen. Investeer als bedrijf dus altijd in goede sloten voor de deur, zodat inbrekers niet makkelijk binnen kunnen komen.

Koop een camerasysteem

Als bedrijf kan je er ook voor kiezen om camera’s te plaatsen. Het plaatsen van camera’s heeft een afschrikwekkende werking bij veel inbrekers. Ze willen namelijk niet geïdentificeerd worden nadat ze een inbraak hebben gepleegd, ook geeft het aan dat je beveiliging van het bedrijfspand belangrijk vindt. Hierdoor zullen inbrekers denken dat je ook verschillende andere systemen hebt zoals een goed werkend alarmsysteem. Als je een echte camera te duur vindt, kun je er ook voor kiezen om dummy te plaatsen.

Andere Artikelen