Plan van aanpak: Wat kun je als ondernemer uitbesteden?

Wanneer de werkdruk hoog ligt kan het een enorme opluchting zijn als je taken uit handen kunt geven. Als je team klein is of als je de kennis niet in huis hebt kun je er ook voor kiezen om het werk uit te besteden. Werkzaamheden uitbesteden kan een enorm opgelucht gevoel geven, zeker als de werkdruk al tijden hoog ligt. Bovendien weet je dat het goed gebeurt want het bedrijf wat je gaat inhuren heeft alle nodige kennis en tools in huis om de klus te klaren.

Wat ga je uitbesteden?

Allereerst misschien handig om te bedenken welke type werkzaamheden je wilt uitbesteden, en welke je toch liever zelf doet. Online marketing uitbesteden wordt tegenwoordig erg vaak gedaan, verder kun je er ook nog voor kiezen om klantencontact uit te besteden of een accountant in te huren als het financiële stukje niet helemaal je ding is.

Vind de juiste match

Als je hebt bepaald wat je wil gaan uitbesteden is het nu zaak dat je de juiste expert voor de job gaat vinden. Bij seo uitbesteden ga je bijvoorbeeld niet opzoek naar een CRO-specialist. Naast dat de functie moet kloppen moet je ook een goed gevoel hebben bij de specialist. Als je werknemers gaat aannemen dan let je daar ook op, bij werk uitbesteden is het niet anders. Het kan misschien even duren voordat je een goede match hebt gevonden, maar uiteindelijk zal het zeker de moeite waard zijn om zodoende ervoor te zorgen dat je de beste resultaten neerzet.

Maak ze wegwijs

Een werknemer moet je inwerken. Bij werk uitbesteden werkt het iets anders, maar de start is hetzelfde. De specialist moet weten wat jouw werkwijze is en hoe de bedrijfscultuur in elkaar steekt. De klant mag namelijk geen verschil gaan merken. Als bedrijf wil je altijd eenheid uitstralen. Dus ook al kost het in het begin misschien wat meer tijd, het wegwijs maken van je specialist is uiteindelijk zeker de moeite waard.

Vraag regelmatig om een update

En nee, hier bedoel ik niet mee dat je de irritante baas moet gaan uithangen die constant mensen op de vingers kijkt. Als je werk uitbesteed is het zaak regelmatig even om een update te vragen. Evalueer en bekijk of werk gedaan wordt zoals jij het graag ziet. Uiteindelijk ben jij de werkgever en is het jouw naam die op het spel staat als er iets niet helemaal goed gaat. Elkaar op de hoogte houden is in dit proces erg belangrijk.

 

Andere Artikelen