Een zeecontainer is een groot stalen object dat ongelofelijk veel draagkracht heeft.  Dankzij de sterkte structuur kan er zowel in als op de zeecontainer veel gewicht worden geplaatst. De sterkte van de zeecontainer maakt deze geschikt voor allerlei ondernemingen. Uiteraard is deze geschikt voor het ‘standaard’ gebruik, namelijk het vervoer over zee. Grote containerschepen varen met honderden containers de hele wereld over. Door de vaste vorm van de zeecontainer zijn ze makkelijk te stapelen. Je kan hierbij denken aan een soort lego. De zeecontainers hebben toevallig ook ongeveer dezelfde vorm. Door deze makkelijke stapeling kan een zeecontainerschip er zo veel tegelijk kwijt. Deze zeecontainers hebben nog andere nuttige gebruiken. In deze blog staan een aantal mogelijke toepassingen verwerkt.

Huis

Een leuke maar misschien niet zo goed geïsoleerde toepassing van een zeecontainer kan een (vakantie)huis zijn. De stalen zeecontainers kunnen gelast worden en zijn hierdoor relatief makkelijk bewerkbaar. Op het internet staat een aantal voorbeelden van mensen die op deze manier een huisje hebben gemaakt. Door de dunne niet geïsoleerde wanden zijn de eventuele stookkosten best hoog. Dit betekent dat er of veel dekens aanwezig moeten zijn, of een groot haardvuur. Een zeecontainer als echte woning is misschien niet al te slim, maar als tweede huisje op je erf kan het een leuke en creatieve oplossing zijn.  Door de vaste vorm krijg je een soort abstractie in je huis die erg mooi kan zijn. De afwerking bepaald natuurlijk ook een groot deel.

Bunker

Een zeecontainer kopen kan ook bedoeld zijn voor het maken van een bunker. In Amerika is dit zeker geen ongebruikelijke toepassing. Er dient eerst een gat uitgegraven te worden. De zeecontainer wordt in het gat gezet en deze wordt weer bedekt. Uiteraard moet er creatief worden omgegaan met de ingang van de zeecontainer. De omliggende grond isoleert de zeecontainer en houdt deze uiteraard ook op haar plek.

Vervoer

Het is in de inleidende alinea al gezegd, maar het (beste) gebruik van een zeecontainer voor vervoer is het meest gebruikelijk. Het zal niet snel voorkomen dat je een bedrijf wil opstarten dat zich specialiseert in overzeese handel van goederen. Mocht je dan toch in deze situatie terecht komen zorg er dan voor dat je je goederen vervoert in zeecontainers. Dit waren een aantal toepassingen van zeecontainers. Er zijn uiteraard nog genoeg voorbeelden die niet zijn genoemd. Dat is nog een leuk voordeel van zeecontainers, je eigen creativiteit brengt het plan tot leven.