Ontdek de wereld van led buitenverlichting

Led verlichting is populairder dan ooit, en dat is zeker niet zonder reden. Deze milieuvriendelijke oplossing zorgt ervoor dat je zonder schuldgevoel je hele tuin kunt versieren met de leukste lichtjes. Led verlichting komt al lang niet alleen meer in dezelfde, vaste vorm. Tegenwoordig heb je deze verlichting in alle soorten designs en in verschillende warmtekleuren. Waarom past led buitenverlichting zo goed bij iedere tuin? Lees er hieronder meer over.

De voordelen van led buitenverlichting

De voornaamste reden dat led buitenverlichting zo belangrijk is, is omdat het een milieuvriendelijke manier van verlichten is. Ten opzichte van spaarlampen en TL bespaar je 30 tot 50 procent, terwijl je ten opzichte van gloeilampen en halogeenlampen tot wel 80 of 90 procent bespaart. De kosten van een led lamp zie je dus in veel mindere mate terug in je energierekening. Een ander groot voordeel is de levensduur van led verlichting. Gloeilampen gaan vaak 1000 uur mee, halogeenlampen 3000 uur, spaarlampen 5000 uur en led verlichting vaak minimaal 20.000 uur. Ook dit merk je dus in je portemonnee, omdat je veel minder vaak het lampje hoeft te vervangen. Ook voor jou als gebruiker is de led lamp een stukje veiliger. Een led lamp is een stuk steviger gebouwd dat een halogeenlamp of spaarlamp en zal dus veel minder snel kapot knappen en voor snijwonden zorgen. Daarnaast wordt led verlichting wel een klein beetje warmer, maar lang niet zo gloeiend heet als een gloeilamp of een halogeenlamp. Dit komt omdat de energie van een led lamp niet omgezet wordt in warmte, maar in licht. Een andere veiligheidsvoorziening is dat led verlichting geen kwik bevat. Dit giftige, chemische afval is niet meer nodig in een led lamp, omdat hier een andere techniek wordt gebruikt om te kunnen verlichten.

Extra mogelijkheden van led buitenverlichting

Innovatieve lamp merken spelen slim in op de voordelen van led verlichting en ontwikkelen bijzondere led verlichting met uiteenlopende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om je led verlichting op afstand te bedienen. Dit kan door de lampen aan te sluiten op je eigen WiFi. Via een app op je smartphone kun je dan de lampen aan- of uitzetten. Dit is vooral in de tuin heel handig, zodat je niet de hele tuin door hoeft of door je planten heen hoeft te lopen om de lampen aan te zetten. Naast het aan- en uitzetten kun je nu ook iedere gewenste lichtkleur instellen door de OLED toepassing, wat staat voor organische led verlichting. De kleuren en warmtetinten zijn hier eindeloos en kun je ook via je smartphone of eventueel via een kleine afstandsbediening eenvoudig aanpassen. Dit maakt led verlichting dus niet alleen heel goed voor het milieu, maar ook heel sfeervol en eenvoudig voor jou.

 

 

Andere Artikelen