DisplayPort voor audio en video

Een DisplayPort (DP) is een standaard die geschikt is voor audio en video, ontwikkeld door VESA (Video Electronics Standards Association). De standaard wordt voornamelijk gebruikt om beeld te kunnen overdragen. Verschillende hardwarebedrijven zoals het AMD, NVIDIA, Dell, HP, Samsung, Intel en Philips staan achter de DisplayPort-standaard. Het doel is om de DP goedkoop te implementeren. Er hoeven geen royalty’s of licenties te worden betaald wanneer je de deze gebruikt. Bij de DP is er ook een optie voor audio. Dit klinkt als een heel ingewikkeld verhaal, maar het valt echt reuze mee. Je kunt dit device gebruiken om verschillende apparaten op elkaar aan te sluiten en goed met elkaar te laten werken.
Displayport

Waar kun je een DisplayPort allemaal voor gebruiken?

Een DisplayPort kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Zo kun je deze gebruiken om een of meerdere Full HD monitor(en) aan te sluiten op je computer. Ook kun je 1 4K scherm aansluiten op je pc. Met een versie 1.3 en een versie 1.4 kun je zelfs meerdere 4K schermen aansluiten op de computer. Als je houdt van gamen en je graag je computer op een monitor wilt aansluiten, dan is dat zeker mogelijk met een versie 1.2, versie 1.3 en een versie 1.4. Met DisplayPort heb je te maken met een hogere bandbreedte dan bij HDMI. Dit betekent dat tegelijkertijd meer signalen kunnen worden doorgegeven. Dit is erg gunstig als je je computer met meerdere monitoren wilt verbinden. Naast een normale DisplayPort heb je tegenwoordig ook een mini DisplayPort.

HDMI of DisplayPort

Met een HDMI kabel kun je in tegenstelling tot een DisplayPort een bedrade internetverbinding maken. Ook kun je met HDMI je game console op een tv aansluiten. Dit zijn dingen die je niet kunt doen met een DisplayPort. Het hangt er dus vanaf wat je precies wilt doen om te kunnen bepalen of je beter een HDMI kabel of DisplayPort kunt gebruiken. Veel mensen hebben wel gehoord van HDMI maar zijn nog niet helemaal op de hoogte van alle mogelijkheden met DisplayPort. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit voor jezelf uit te zoeken. Je kan verschillende vergelijkingen van kabels vinden op het internet, maar je kan ook langsgaan in de winkel en advies vragen aan een medewerker. Veel specialisten zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste snufjes. Wanneer je jouw situatie uitlegt, dan kunnen zij jou zeker verder helpen met je keuze. De keuze hoeft niet moeilijk te zijn als je weet wat de voor-en nadelen van beide opties zijn.

Andere Artikelen