Je eigen dak bedekken 

Ondanks dat het tegenwoordig steeds warmer wordt in Nederland, krijgen we ook vaker te maken met enorme regenval. Hoe dit precies mogelijk is, is moeilijk te verklaren. Regenval is in principe niet erg, maar als er sprake is van hevige regenval dan is er een kans aanwezig dat je dak daardoor beschadigd raakt en je last krijgt van lekkages. Dit komt doordat het dak van je woning het gewicht van het water niet meer kan dragen waardoor er scheuren ontstaan in de dakbedekking. Wanneer er sprake is van een lekkage, is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen aangezien je last zult krijgen van waterschade. Je dak opnieuw bedekken kan je prima zelf doen, maar daarnaast kun je daar ook een dakdekker voor inschakelen. 

 

Regel de juiste materialen 

Wanneer je je dak zelf gaat bedekken, dan heb je daar materialen voor nodig. Een van de belangrijkste materialen die je nodig zult hebben is EPDM dakbedekking. EPDM dakbedekking is de beste dakbedekking die je kan gebruiken. Om EPDM dakbedekking te kunnen bevestigen, moet je ook EPDM lijm aanschaffen. Deze producten kan je het beste bestellen bij een webwinkel aangezien je dan goedkoper uit bent, maar ook snel de bestelde producten in huis hebt. Als er echt spoed achter zit, dan wordt het aangeraden om naar een fysieke winkel te gaan. 

 

Gereedschap aanschaffen 

Voor het aanbrengen van EPDM dakbedekking heb je ook gereedschappen nodig. Hierbij kan je denken aan een plamuurmes om de EPDM lijm op de EPDM stroken aan te brengen en eventueel te verwijderen. Om EPDM stroken van EPDM dakbedekking te kunnen maken, is het belangrijk dat je over een scherp mes beschikt. Hierbij kan je denken aan een stanleymes. Om EPDM stroken of EPDM dakbedekking te kunnen bevestigen, moet je ook over een gasbrander beschikken. Met een gasbrander zorg je er namelijk voor dat de verschillende stroken EPDM of rollen EPDM dakbedekking aan elkaar hechten. 

 

Ga altijd veilig te werk 

Het is erg belangrijk om zo veilig mogelijk te werken als je zelf je eigen dak wilt bedekken met EPDM dakbedekking. Je gaat namelijk op een hoogte werken en gebruikt bovendien een gasbrander, Zorg er daarom voor dat je altijd handschoenen en een veiligheidsbril tot je beschikking hebt. Daarnaast is het ook aan te raden om te zorgen voor een valbeveiliging. Hiermee verklein je de kans op een ongeluk met letsel als gevolg, behoorlijk.

 

Andere Artikelen