Wat dacht je van deze vloer?

Er wordt misschien niet meteen aan gedacht, maar een vloer kan veel betekenen voor elke kamer. Een goede vloer complimenteert de kamer en zorgt ervoor dat het er meer als een geheel eruit zal zien. Het is dan ook wel belangrijk dat er een vloer gekozen wordt die dit voor elkaar krijgt. Maar hoe doe je dit precies?

Tip 1: de vloer per kamer

Allereerst is het belangrijk om te letten op welke vloer in welke kamer ligt en wat de vloer allemaal aankan. De vloer in de badkamer of keuken moet bijvoorbeeld tegen een grotere hoeveelheid vocht kunnen. Daarnaast is het ook handig om te letten op de hoeveelheid dat een vloer gebruikt gaat worden. Sommige vloeren slijten sneller en kunnen eerder hun kleur verliezen. Deze vloeren zijn dan niet erg handig in kamers waar veel gelopen wordt of waar veel meubels staan, zoals in woonkamers of eetkamers.

Tip 2: de kleur

Zoals eerder vernoemd helpt een goede vloer om een kamer te complimenteren. Kleur speelt hierin een grote rol. Lichte en koelere vloeren helpen een kamer om opties groter te lijken, zeker een leuk ding om te weten voor kleinere kamers. Donker gekleurde vloeren helpen om sfeer in een kamer te brengen.

Tip 3: onderhoud

Als laatste tip is het handig om te letten op de hoeveelheid onderhoud die vloeren nodig hebben. Sommige vloeren, bijvoorbeeld houten, hebben meer onderhoud nodig dan gietvloeren. Niet iedereen heeft even veel zin in het onderhouden van vloeren die laagjes lak nodig hebben of vaker gedweild moeten worden.

Wat dacht je van deze vloer?

Met bovenstaande tips uit de weg, is hier nog een stukje over vloeren waar niet al te snel aan gedacht wordt.

Denk bijvoorbeeld aan linoleum vloeren. Linoleum is opgemaakt uit hernieuwbare grondstoffen, zoals kalksteen, hars en lijnolie. Deze vloer wordt milieuvriendelijk gemaakt en kan na afloop volledig biologisch afgebroken worden. Linoleum kan in tegels, stroken of banen gelegd worden en kan in verschillende kleuren komen. Het is ook een erg onderhoudsvriendelijke vloer.

Vinyl vloeren lijken erg op pvc vloeren in eigenschappen, maar er bestaan toch een paar verschillen. Zo is vinyl in grotere afmetingen verkrijgbaar, goedkoper en meer geluiddempend dan pvc vloeren. Daarnaast is vinyl makkelijk schoon te houden en vrij duurzaam, omdat het toch wel lang mee gaat.

Gietvloeren worden gegoten, waarna het drogend uithardt. Er zitten dus geen naden in een gietvloer, omdat het in één keer gelegd wordt. Hierdoor zijn deze vloeren erg makkelijk om schoon te houden, aangezien er geen vuil in de voegen kan belanden. Gietvloeren kunnen ook in elke kamer gelegd worden en werken goed met vloerverwarming. Het is zeker een goede vloer voor iedereen die een industriële look wil creëren.

Als laatste is er nog de visgraat vloer. Eigenlijk is het meer een patroon, omdat de banen vloer op een bepaalde manier worden neergelegd bij een visgraat vloer. De banen worden namelijk loodrecht op elkaar neergelegd, waardoor er een visgraat patroon ontstaat. De eigenschappen van deze vloer ligt aan het type vloer dat gebruikt wordt, zoals hout of pvc. Het patroon staat wel erg leuk in vele kamers: het brengt iets met zich mee, maar overheerst de kamer niet.

Natuurlijk is er niks mis met een traditionelere vloer. Het is altijd een goed idee om in een showroom in de regio te kijken naar het aanbod. Houten vloeren Amsterdam is bijvoorbeeld een goede plek voor iedereen in de regio Amsterdam, die het aanbod van vloeren wil bekijken.

Andere Artikelen