Welkom op het bouwterrein in jouw huis.

Nee, we hebben het niet over een gigantisch grote verbouwing binnen wat alles over hoop haalt. Maar we hebben het over de kleine bouwvakker die jij in huis hebt, of in jouw familie. De kleine die al over gereedschap brabbelt sinds hij zijn ogen geopend heeft en het liefst bij elk klusje in huis wilt helpen. Nou is het natuurlijk leuk, wanneer hij zijn eigen werk ruimte krijgt om zijn creativiteit en zijn kunsten de vrije loop te laten gaan.

Bob de bouwer is er niets bij.

Bij wat jouw kleintje allemaal verteld wat hij kan maken, zijn de creaties van Bob de bouwer niets bij. En eerlijk is eerlijk, ze zijn super creatief en gaan ervoor om het allemaal toch maar te maken. Kom ze daarom er ook een beetje in tegemoet en schaf houten bouwspeelgoed aan. Zo kunnen ze helemaal hun creativiteit kwijt. En dat is natuurlijk erg belangrijk. Je kan zelf namelijk bepalen wat voor bouwspeelgoed je in huis haalt. Want om jouw huis helemaal te laten veranderen in een bouwwerkplaats. Dat wil je natuurlijk ook niet. En dat hoeft ook helemaal niet. Gelukkig ben jij nog steeds de volwassenen en heb je het helemaal zelf in handen. Zo heb jij de controle over hoeveel er binnen komt aan speelgoed. Want wat niet weet, wat niet deert. Zolang jouw kindje het besef niet heeft dat er ander speelgoed is wat er nog bij kan, speelt hij gewoon met wat hij heeft. En dat moeten ze natuurlijk allemaal ook leren. Waarderen wat je hebt. Want later kan je ook niet altijd hebben wat je wilt. Dus is het belangrijk om te weten wat je allemaal wel en niet kan hebben.

Laat de creativiteit de vrije loop.

Dan is het tijd om de creativiteit van jouw kleintje de vrije loop te gaan. Want ben jij soms ook niet benieuwd wat er allemaal in hun kleine koppies rond spookt? Waar ze aan denken of wat ze allemaal willen maken. Wanneer ze de kans hebben om het te maken komen we daar natuurlijk achter. En ze zijn een stuk creatiever vaak dan ze lijken. Want ze krijgen het allemaal voor elkaar om het te maken. Dat komt misschien ook omdat ze nog niet nadenken of iets er wel mooi uitziet ja of nee, het moet er gewoon uit zien zoals ze in gedachten en vaak is dat ook gewoon wat er op papier komt te staan.

Andere Artikelen