Mijn tuinset en ik

Zou je vragen naar de waardes in mijn leven dan zal het in beginsel gaan over de band met mijn gezin, familie en vrienden. Wij maken van de maaltijd altijd iets bijzonders, weer of geen weer. Gelukkig hebben we een heerlijk huis met een grote lap grond waarin ik graag tuinier. Als het weer het ook maar een beetje toelaat eten we buiten. We hebben een geweldige all weather tuinset. Die hadden we al gekocht vóór de geboorte van onze eerste. De kwaliteit is zodanig goed dat de set al seizoenen lang deel uitmaakt van ons familiegebeuren.

Altijd iets te vieren

Theedrinken met vriendinnen, een verjaardag, de borrel met de buren, een mooi cijfer op school. Er valt altijd iets te vieren. En als het even kan dus het liefst buiten. Ook de meer ingetogen momenten kunnen als een klein feestje voelen. Mijn eerste kop koffie in de ochtend: buiten. Ik kan daar zo van genieten als ik mijn dag in alle rust kan beginnen met de dag, zittend op mijn comfortabele tuinstoel, kop hete koffie in de hand, uitkijkend over het land. Mijn zen moment.

Zomer en winter

In de zomer staat de tuinset midden in de tuin, onder de magnolia. De kinderen komen met hun natte badpak vanuit het opblaas bad lekker even wat drinken aan de tafel. Geeft niks, stoelen en kussens kunnen ertegen. We hebben ons destijds goed laten adviseren bij Tuinmeubelland en daar hebben we nog steeds plezier van. In de winter staat de tuinset op de veranda. De overkapping hebben we ook gekocht bij Tuinmeubelland. Door die overkapping is de tuin een verlengde van het huis geworden. Op zachte dagen zitten we met een vest en een deken gezellig samen buiten met een kop warme thee of chocolade. Vorig jaar hebben we voor de koude dagen een heater aangeschaft. Als de vaart achter ons huis bevroren is dan is de hele buurt op het ijs te vinden. Dan wordt de set omgedoopt als koek en zopie stand aan de waterkant voor de schaatsliefhebbers. De meubels zijn makkelijk te verplaatsen en te reinigen. We hebben altijd extra tuinstoelen in de schuur staan voor bezoek. Het is een traditie dat de hele straat op nieuwjaarsdag ’s middags vanaf drie uur welkom is voor een nieuwjaarsborrel met oliebollen. De glühwein houdt ons warm. De kinderen houden elkaar bezig zodat de volwassenen elkaar een gelukkig nieuwjaar kunnen toewensen.

Morgen gaan we weer even kijken bij Tuinmeubelland. Ik kijk er naar uit. Altijd leuk om de nieuwe trends in tuinmeubels te zien.

Andere Artikelen