Verhuizen? Zelf doen of laten doen?

Als je dan de knoop hebt doorgehakt, je huis verkocht en je nieuwe huis gekocht, dan komt het volgende probleem. Het verhuizen an sich. Mensen helpen je graag met klussen en het opknappen van je nieuwe paleisje. Maar als het dan tijd is voor de echte verhuizing, dan hebben je vrienden het vaak te druk. Of zijn ze geblesseerd. Het is dan slim om een professioneel bedrijf in te huren. Zeker wanneer je internationaal verhuizen gaat. Je kunt dan simpelweg niet bouwen op je vrienden. Dat zou ze veel te veel tijd kosten. Ook heb je te maken met invoerregels en andere administratieve rompslomp waar je van te voren nooit aan had gedacht. Huur je een professioneel bedrijf in, dan weet je zeker dat het goed zal komen.

Tips om je verhuizing toch zelf te doen

Wanneer je gewoon in Nederland gaat verhuizen, dan kun je, met een beetje hulp, heus zelf wel verhuizen. Ga vooral ruim voor de verhuisdatum je huis kastje voor kastje door om alle overbodige spullen alvast te verwijderen. Je wilt immers alleen dat verhuizen wat je ook nog gaat gebruiken. De overige spullen kun je doneren aan vrienden, de kringloopwinkel of je brengt ze gewoon naar de stort. Dan is het echt verstandig om de verhuisdatum vast te stellen en door te spreken met degene waarvan je graag wilt dat ze komen helpen. Doe dat ruim van te voren, zij kunnen er dan ook rekening mee houden.
Internationaal verhuizen

De dag van de verhuizing

Je hebt in de periode voor de verhuizing natuurlijk een grote bus met aanhanger geregeld en alle dozen ingepakt. Nu gaat het nog om de logistiek. Je doet er verstandig aan om éérst de kasten te verhuizen. Laat de lades nog maar even in het oude huis. Jij staat in je nieuwe huis de spullen in ontvangst te nemen en de verhuizers naar de juiste plekken te verwijzen. Laat de kasten direct op de goede plekken plaatsen.

Vergeet de helpers niet te bedanken

Dat begint direct bij aanvang al: een “bakkie start” met gebak. Tussen de middag een lekkere lunch en ’s avonds een etentje of een gezellige borrel. Je helpers zullen zich dan zeer gewaardeerd voelen. Ze snappen het prima dat jij geen geld hebt om ze allemaal cadeaubonnen te geven. Maar dit soort kleine dingen zorgt er toch voor dat ze zich erg gewaardeerd voelen. En met recht: jij bent ook erg blij met ze!

Andere Artikelen