Je auto verkopen op een veilige manier? Dat regel je zelf!

Het kan soms voorkomen dat je je auto verkopen moet of wilt. Dat is de ene keer uit luxe (je hebt een auto over) en de andere keer uit armoe (je kunt het je niet meer veroorloven om zelf een auto te hebben). Ook zijn er nog tussenvormen denkbaar. Stel. Je auto is technisch total loss. Het vervangen van bepaalde onderdelen is dan duurder dan wat de auto nog waard is. Je zou dan denken dat je je auto het best direct naar het autokerkhof kunt brengen. Datzelfde geldt, natuurlijk, voor een auto die slachtoffer is geweest van een fikse aanrijding. Niets meer waard, denk je dan. Maar toch kun je je auto verkopen, ook als deze, op wat voor manier total loss is.

Zelf je auto verkopen valt nog niet mee

Veel mensen zetten hun auto op Facebook en hopen er dan het beste van. Maar hoe weet je of de kijker die je krijgt wel echt betrouwbaar is? Dat deze er niet vandoor gaat met jouw auto? Dat weet je dus niet. Een auto verkopen gaat, over het algemeen, om veel geld en dat geld moet wel bij jou terechtkomen. Net als het vrijwaringsbewijs trouwens. En dus kun je je auto verkopen beter online regelen via een echt betrouwbare partij.

Hoe werkt het?

Je kunt je auto online aanmelden en een offerte aanvragen. Dat duurt maar een minuut of 5. Is de aanvraag verstuurd? Dan heb je al snel een offerte in je mailbox. Je kunt er blind op vertrouwen dat dit gaat om een offerte die de moeite waard is. Al staat het je altijd nog vrij om elders ook een offerte aan te vragen. Accepteer je de offerte? Dan kan er een afspraak worden gemaakt. De auto wordt dan op de afgesproken tijd en datum opgehaald, jij ontvangt direct je geld en een vrijwaringsbewijs. Je hebt er verder geen omkijken naar!

En je motor dan?

Op dezelfde gemakkelijke en snelle manier kun je ook je motor verkopen. Je hoeft er niet mee naar een bedrijf te rijden en ook als de motor schade heeft kan je deze alsnog verkopen. Misschien wordt de motor dan alleen voor onderdelen gebruikt, maar dat is niet meer jouw zorg. Je ontvangt, net als bij de verkoop van je auto, in een mum van tijd een offerte en daarna, wanneer je de offerte accepteert, al snel je geld en een vrijwaringsbewijs. Dat is een hele zorg minder!

Andere Artikelen