Turkije als wintersportgebied, is dat wat?

Wanneer je alle wintersportgebieden in Europa wel zo’n beetje hebt uitgespeeld is het misschien wel tijd om je grenzen eens te verleggen. Die grens zou zomaar eens in Turkije kunnen liggen! Want hoewel Turkije als vakantieland vooral bekend staat om zijn zon- en strandvakanties, is het ook zeer de moeite waard om eens op wintersport te gaan in Turkije! Ja, echt. Turkije heeft verschillende wintersportgebieden waar je geweldig kunt snowboarden, skiën en alles wat je in populaire skigebieden in bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland vindt. We stellen de mooiste gebieden en meest chille skigebieden aan je voor!

Wintersporten in Uludag

We beginnen met het wintersportgebied Uludag. Dit gebied heeft ongeveer 30 kilometer aan pistes, waarbij het hoogste punt op ongeveer 2300 meter ligt. Uludag kent slechts enkele zwarte pistes. De overige pistes zijn gemarkeerd als blauw of rood. Dit maakt het gebied ideaal voor beginnende skiërs of snowboarders. Door lessen te volgen leer je binnen no-time hoe je goed moet wintersporten. Dat maakt het daarnaast ook geschikt voor kinderen, omdat het gebied heel uitgestrekt is en weinig heftige obstakels kent. Zo kan uw kroost naar hartenlust aan de gang en gevoel krijgen op de sneeuw van Turkije.

Wintersporten in Kartalkaya

Kartalkaya is misschien wel het bekendste gebied in Turkije op het gebied van wintersport. Dat komt omdat veel Nederlandse en Belgische reisorganisaties hun reizen aanbieden naar dit gebied. Dat is ook logisch, want Karalkaya is in veel dingen vergelijkbaar met Uludag. Dat houdt in dat ook hier vooral blauwe en rode pistes te vinden zijn. Dit maakt het aantrekkelijk voor beginnende wintersporters én is ook nog eens heel kindvriendelijk. Het verstandigste is om als je je vliegtickets Turkije boekt, naar Istanboel te vliegen. Vanaf daar bieden veel reisorganisaties een bustransfer richting het gebied. Dit is in totaal 250 kilometer, waar je ongeveer 3,5 uur over doet. Dit is wel afhankelijk van de winter weersomstandigheden.

Wintersporten in Palandöken

Het grootste en ruigste wintersportgebied in Turkije is overigens Palandöken. Hier is de verdeling tussen blauw, rode en zwarte pistes het gelijkst. Voor gezelschappen die wel met elkaar op wintersport willen, maar nogal verschillen van niveau, is dit gebied dus ideaal. Palandöken kent ongeveer 43 kilometer aan pistes. Het gebied is helemaal ingericht op wintersporters en herbergt dan ook veel (luxe) hotels waar je voor niet overdreven veel geld al prima kunt vertoeven.

Overigens is Turkije voor je portemonnee altijd een goede keuze. Veel reisorganisaties bieden all inclusives, waarbij je niet meer hoeft na te denken over je eten, drinken of skipas. Ook je wintersportkleding en latten/boards zijn hier vaak al bij inbegrepen. Ideaal dus!

Andere Artikelen