Hoe is modemagnaat Michael Kors zo groot geworden?

De naam Michael Kors is een gevestigde waarde in de modewereld en is al vaak in de prijzen gevallen. De collecties van het modelabel ademen luxe en tijdloze elegantie uit.  De kledingstukken zijn bijna niet meer weg te denken uit vele fashionista’s hun garderobes. Het label Michael Kors produceert naast ready-to-wear ook luxueuze accessoires. Ook bij ons en wereldwijd zijn vooral de handtassen en horloges erg populair. Maar hoe schopte een klein blond jongetje met een passie voor mode het tot een wereldberoemde ontwerpen met een mode-imperium? In dit artikel lees je meer over de geschiedenis van het Michael Kors label.

Van schoolverlater tot modeontwerper

Michael Kors had sinds zijn jeugdjaren al een passie voor mode. Als kind was hij vaak in zijn moeders kelder druk in de weer met het opsmukken van accessoires en het opnieuw bewerken van kledingstukken. Zo transformeerde hij op 5-jarige leeftijd het trouwkleed van zijn moeder naar eigen ontwerp. Toen hij 11 jaar was, verkocht hij een overschilderde handtas: de eerste hint naar een carrière als ontwerper. Toen hij zich voorbereidde op de universiteit, schreef Kors zich in aan de modeacademie in New York. Deze verliet hij in minder dan een jaar en ging aan de slag als verkoper in de Franse modeboetiek Lothars. Hier schopte hij het tot ontwerper en begon hij met het produceren van eigen kledingstukken. Het was in deze periode dat Kors het geluk had door heel wat invloedrijke personen opgemerkt te worden. De boetiek bevond zich namelijk recht tegenover het beroemde luxueuze warenhuis Bergdorf Goodman. Dit was wellicht de grootste opportuniteit in zijn modecarrière, want op een dag viel het oog van Dawn Mello, toenmalig Bergdorf Goodman’s modedirectrice, toevallig op de creaties van Kors. Nu hij werd ontdekt door een grote speler in de modewereld, ging de bal echt aan het rollen.

Michael Kors gaat internationaal

De weg naar Bergdorf Goodman opende een belangrijke deur voor Michael Kors. Hij kreeg het nodige platform om zijn ontwerpen tot het grote publiek te brengen. In 1981 richtte hij eindelijk zijn label met eigen naam op en bracht hij zijn collecties uit voor Bergdorf Goodman. Maar daar bleef het niet bij. Na enkele jaren exclusief met het warenhuis samen te werken, bracht Michael Kors meer collecties op zichzelf uit. In 2000 opende de eerste officiële Michael Kors winkel haar deuren. Als ontwerper aan het hoofd van zijn eigen modelabel, focuste Kors in de komende jaren erg op een internationale uitbreiding. Vandaag is Michael Kors een grote naam in de modewereld en heeft het label winkels in de meest prestigieuze steden wereldwijd, onder andere New York, Parijs, Tokio, Milaan, Seoul en Rio de Janeiro.

Andere Artikelen