Een goede voorbereiding op de koude winter

Zo warm als de zomer was, zo koud zou de winter nog wel eens kunnen worden. Niet echt iets om naar uit te kijken. Toch kun je je wel een beetje voorbereiden op de (extreme) koude. Ga bijvoorbeeld eens naar je zolder of je kelder en kijk wat je daar nog aan kleding hebt opgeslagen. Kleding die je tijdens de warme zomer niet nodig had en die je zolang hebt weggeborgen. Ook kun je je laten informeren over infrarood verwarming. Je weet wel, van die heerlijke warmte die je in infrarood sauna’s tegenkomt. Deze warmte lijkt op een gegeven moment wel van binnen uit te komen. Goed voor je lijf en heel goed voor je spieren. Sporters maken er dan ook graag gebruik van.
Infrarood verwarming

Isoleer je huis goed, maar niet te goed

Natuurlijk is het verstandig om te kiezen voor dubbel (of driedubbel) glas en isolatie in de muren, de vloeren en het dak. Maar zorg er wel voor dat er altijd goed gelucht kan worden. Want stilstaande, warme lucht is behalve vies ook nog eens ongezond. De bacteriën en virussen kunnen blijven hangen en zich ongecontroleerd vermenigvuldigen. Het zou toch wat zijn als je juist door (te) goede isolatie ziek wordt?

Trek laagjes kleding aan

Het ene moment heb je het te koud, het andere moment heb je het te warm. Dat kennen we allemaal wel, daar hoeven we echt geen opvliegers voor te hebben. Het is dus handig om laagjes kleding aan te trekken. Heb je het te warm, dan trek je een laagje uit, heb je het te koud, dan trek je een laagje aan. Je hoeft dan niet continu met de thermostaat in de weer om het behaaglijk te houden in huis. En, ook niet onbelangrijk, wat voor jou te koud is, is misschien voor je partner wel te warm. Kleding kan dus een goede oplossing bieden.

Stel de thermostaat in op de beste gemiddelde temperatuur voor jou

Ben je een enorme koukleum, dan kun je heus de thermostaat wel wat hoger zetten. Kou zitten lijden in je eigen huis, dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Maar van stil zitten word je extra koud. Kruip daarom liever met een dekentje op de bank dan de thermostaat boven de 23 te zetten. Onder het dekentje zit je extra comfortabel. Het enige is dat je het koud(er) zou kunnen krijgen wanneer je even naar de keuken of het toilet moet.

Andere Artikelen