Een kamer decoreren doe je zo!

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwe studentenkamer? Of ga je je eerste huis kopen? Dan is het belangrijk dat je je helemaal thuis voelt op de nieuwe plek. Dit kun je doen door je kamer leuk in te richten! Knap je kamer helemaal op door het op de juiste manier te decoreren: met kaarsen, planten, posters, platen, boekenkasten, en nog veel meer. In dit blog geef ik een paar tips over hoe je je kamer hip en sfeervol kunt stylen.

(Boeken)kast

Een oude boekenkast is ontzettend sfeervol en daarom super geschikt om een nieuwe kamer knus te maken. Je kunt boekenkasten vinden in de kringloop of bij een woningwinkel. Tegenwoordig zijn oude, houten boekenkasten heel hip, omdat ze je kamer een vintage look geven. Daarom is het een aanrader om eerst te kijken bij de kringloop. Misschien vind je daar ook nog wel een mooie, velvet stoel voor naast de boekenkast. Dan kun je lekker onderuitgezakt wegdromen met een goed boek. Heerlijk! Ben je niet zo’n fan van lezen? Dan kun je ook kiezen voor een metalen stellingkast. Hierin kun je planten, kleren en platen kwijt. Superhandig! De stellingkast geeft jouw kamer een industriële uitstraling.

Kamerplanten

Wil je jouw kamer een natuurlijke en kleurrijke sfeer geven? Dan zijn kamerplanten de juiste oplossing! Kies bijvoorbeeld voor een kamerplant groot als je veel ruimte hebt. Deze planten zijn super stijlvol. Zorg ervoor dat je ze voldoende water en licht geeft. Zo kun je het langst van je planten genieten. Heb je liever kleine kamerplanten? Er zijn ook heel veel hippe kamerplanten die wat kleiner zijn. Vaak kun je deze planten ophangen of op een plankje zetten. Organiseer je een housewarming? Geef je vrienden dan de tip om een leuke plant mee te nemen! Een perfect cadeautje voor iemand die net is verhuisd.

Sprei

Een mooie sprei kan een enorm leuke toevoeging zijn in jouw nieuwe kamer. Vaak zijn ze erg kleurrijk en hebben ze interessante patroontjes. Tegenwoordig is het weer hip om je eigen sjaals, mutsen en wanten te breien of haken. Dit kun je ook doen met een sprei. Op die manier weet je zeker dat je het juiste formaat maakt en de juiste kleuren gebruikt. Denk er wel aan dat het een tijdje duurt voordat je sprei af is. Zeker als je net begint met haken of breien, moet je vaak eerst nog even oefenen. Aan de andere kant is het dan nóg specialer als hij eindelijk af is!

Andere Artikelen