Profiteer van TikTok als bedrijf

Benieuwd naar hoe je als bedrijf kan groeien in deze corona crisis? Dan is het nieuwe platform TikTok iets voor jouw bedrijf! In deze blog kom je erachter hoe je als bedrijf mee kan stijgen met het platofrm TikTok en wat enkele algemene tips aan het einde van deze blog. Veel bedrijven zijn vaak bang met het starten van een TikTok account omdat je met je gezicht op beeld komt of omdat het kinderachtig is. Echter hoef je niet met je gezicht op beeld te komen en is het platform steeds meer en meer aan het groeien voor de oudere doelgroep.

Wat is TikTok?

Om het kort te houden is TikTok net als Instagram een plaform waar gebruikers dingen op kunnen plaatsen. In dit geval zijn het filmpjes dat vaak grappig is of dansjes met een liedje erbij. Eerst heette het platform Muscial.ly maar dat is sinds kort verandert. Een ontwikkeling wat plaatsvindt bij TikTok is dat veel bedrijven zich aansluiten en filmpjes maken van hun producten en diensten, zoals kledingmerken die hun nieuwe collectie laten zien of personal trainers oefeningen laten zien.

Tips van de blog!

Heb je de keuze dus nu gemaakt om te gaan starten? Hieronder zijn een aantal tips te zien om optimaal gebruik te maken van het platform TikTok voor jouw bedrijf.

Gebruik Hashtags

Net als op Instagram of op Facebook is het handig om gebruik te maken van hashtags dat aansluit op jouw post. Probeer ook niet te veel hashtags te gebruiken want dit kan vaak heel gek eruitzien. Slim is dan ook om een campagne te maken welke hashtags je gebruikt voor verschillende type posts. Uiteindelijk hoop je met jouw hashtags een bepaalde doelgroep te bereiken en verkopen hieruit te halen.

Koppel jouw social media

Er is ook een functie bij TikTok dat je jouw social media zoals Facebook of Instagram kan linken met TikTok. Voor mensen die jouw account bekijken is het makkelijk om gelijk naar jouw Instagram pagina te gaan. Deze functie geeft de gebruiker het gemak en vaak komt hier een conversie uit.

Adverteren

Op TikTok kan je ook adverteren als bedrijf. Helaas kan er in Nederland nog niet worden geadverteerd, maar in landen zoals Spanje, Frankrijk en Duitsland al wel. Dit zal binnenkort dan ook in Nederland kunnen. Het voordeel hiervan is dat je kan inspelen op een bepaalde doelgroep en al snel duizenden mensen kunt bereiken.

Mooie verpakkingen

De laatste tijd zie je op TikTok veel bedrijven die hele mooie verpakkingen gebruiken zoals plakband met een logo erop, bedank kaartjes of hele mooie dozen. Dit geeft een bepaalde kick en vertrouwen aan de koper waardoor die eerder geneigd is om wat te kopen bij jouw bedrijf. Voor kleine bedrijven die sieraden verkopen zijn luchtkussen enveloppen bijvoorbeeld superhandig! Het is klein waardoor het in de brievenbus past en het beschermt jouw producten. Hopelijk kan je met deze tips aan de slag en wellicht krijgt jouw bedrijf een mega boost hierdoor.

 

Andere Artikelen