How to: sporten in stijl

Het is iets wat vast en zeker binnen jouw dagelijkse routine valt: een bezoekje brengen aan de sportschool, of een rondje hardlopen. Dagelijkse beweging is iets wat zeker niet mag ontbreken in jouw routine. Het is een onderwerp dat door veel wetenschappers is onderzocht en door veel instituten wordt onderbouwd: sporten is gezond. Zorg jij er wel voor dat je dit doet in stijl? Als het antwoord op deze vraag (nog) nee is, helpen wij je verder aan de hand van dit blog. Lees snel verder voor een paar handige tips!

Kies een paar vaste outfits

Je hoeft niet elke dag in dezelfde kleding te gaan sporten, of maar één goede sportbroek te hebben. Het is zelfs beter dat je verschillende outfits draagt om zo wat afwisseling te hebben, bovendien is het dragen van hetzelfde shirt voor meerdere dagen niet echt hygiënisch. Dit wil je dan ook koste wat het kost voorkomen, toch?

Een goed punt om te beginnen is het kiezen van verschillende shirts. Wissel eens af tussen een longsleeve, T-shirt en een tank top (als je jezelf daar comfortabel in voelt). Kijk ook eens naar jouw joggingbroeken, kies de ene dag bijvoorbeeld eens voor een Nike joggingbroek heren en ga de andere dag voor een Adidas joggingbroek heren. Je komt toch ook niet elke dag in dezelfde outfit naar je werk, of wel soms?

Dit geldt ook voor jouw sportschoenen

Iets wat je misschien nooit hebt beseft, maar een paar goede sneakers is ideaal voor in de sportschool. Probeer zelf eens met een schoen te gaan sporten die een vrij dunne zool heeft. Op de dagen dat jij jouw benen traint heb je hier veel profijt van. Je voelt namelijk beter hoe je jouw voeten plaatst en waar je het gewicht naartoe verplaatst.

Voor de dagen dat je niet jouw benen aan het trainen bent, zijn schoenen met een dikkere zool of reguliere zool prima om op te sporten. De juiste sneaker kan jouw outfit maken of breken, ook tijdens het sporten. Zorg dus altijd dat je minstens twee paar goede sneakers hebt om op te sporten!

Draag een mooie tas

Niet allen jouw kleding moet helemaal ‘on-point’ zijn, ook de sporttas die je gebruikt moet eraan geloven. Deze maakt namelijk onmiskenbaar deel uit van jouw outfit. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet voor een felroze sporttas wilt gaan, of die oude voetbal- of tennis tas van vroeger. Het is de moeite meer dan waard om eens te investeren in een mooie en sportieve tas die goed staat bij elke outfit. Let er hierbij op dat je een tas koopt die vrij neutraal van kleur is zoals zwart, wit of grijs.

Andere Artikelen