Parketvloer in studentenkamer

Studententijd zonder geld

Voor studenten in hun studententijd is er vaak niet veel geld beschikbaar. Om deze reden leven veel studenten tijdens hun studie in kleine kamertjes met niet al te veel overbodige luxes. Vaak kopen studenten ook dingen tweedehands zoals kasten, wasmachines, koelkasten en andere meubels. Vaak wordt er ook veel verhuisd, na een jaar of twee wisselen veel studenten vaak van kamer. Een van de dingen die daarom veel te duur is voor studenten is het laten leggen van een eigen vloer in de kamer. Sommige studentenkamers, zeker als de kamer pas kortgeleden is vrijgekomen en nog niet zo oud is hebben geen eigen vloer. De student zal in dit geval de vloer zelf moeten leggen. Een andere reden hiervoor is dat bij het opleveren na het verlaten van een studentenkamer de vloer weggehaald moet worden.

Waarom een parketvloer

In dit artikel bespreken we waarom studenten het beste kunnen kiezen voor een parketvloer wanneer ze hun nieuwe studentenkamer betreden. Een dergelijke vloer is niet duur en ook gemakkelijk schoon te houden. Veel studentenkamers hebben een keuken die direct aansluit op de woonkamer en slaapkamer, ofwel het is een kleine studiowoning. In dit geval is het leggen van tapijt vaak geen goede optie. Wanneer je aan het koken bent wil je niet dat er etensresten op het tapijt vallen. Een tapijt is veel moeilijker schoon te maken dan een parketvloer. Een andere reden voor een parketvloer is dat het over het algemeen luxer oogt. Studenten hebben natuurlijk niet de duurste en meest luxeappartementen maar met een beetje creativiteit kan er nog heel wat van gemaakt worden.

Laminaat geeft ook een warme kleur aan de kamer. Daarnaast is een parketvloer ook veel vochtbestendiger dan houten vloeren of tapijtvloeren. Omdat studenten ook zeker geen extra geld willen uitgeven aan het plaatsen van een vloer is laminaat ook de betere optie. Laminaat kan namelijk zelf geplaatst worden. Natuurlijk zullen veel studenten nog hulp nodig hebben van hun ouders maar dit is in ieder geval al een stuk goedkoper dan werkers ervoor inhuren. Een laminaatvloer is makkelijk te onderhouden met nu en dan stofzuigen en dweilen.

Onderhoud

Toch zijn er ook nadelen aan een parketvloer. Veel studenten wonen in een flat en een parketvloer zal voor de onderburen meer herrie brengen dan bijvoorbeeld tapijt. Daarna is een parketvloer ook gevoeliger voor krassen en beschadigingen. Maar om eerlijk te zijn is dit niet het grootste probleem aangezien veel studenten na een jaar of twee weer verhuizen en de vloer niet voor tientallen jaren nodig zullen hebben. Daarom is een parketvloer voor een student altijd een goede optie.

Andere Artikelen