Simpele tips voor een fijnere badkamer

Waterdruk van de douche verbeteren

Een van de belangrijkste dingen aan een fijne douche is dat er voldoende waterdruk is. Anders voelt het alsof je onder een miezerig straaltje staat. Er zijn verschillende factoren die ervoor kunnen zorgen dat je douche niet zo krachtig is als je wilt.

De meeste douchekoppen en kranen worden nu geleverd met waterbesparende apparaten die verloopstukken worden genoemd. Ze zijn geweldig om water (en geld) te besparen, maar soms is de douche niet meer zo krachtig als je zou willen. Schroef de douchekop van zijn arm om het waterreductiemiddel te verwijderen. Kijk binnen voor het verloopstuk; het is meestal een felle kleur. Verwijder de verpakking die het verloopstuk op zijn plaats houdt en verwijder het verloopstuk.

Om een douchekop schoon te maken, week je hem in azijn om afzettingen los te maken en te verwijderen. Kook de azijn, laat het een beetje afkoelen en plaats vervolgens de douchekop erin om het nog sneller te laten werken. Als de waterdruk niet is verbeterd, controleer dan de afsluiters (zowel koud als warm) voor uw douche om te zien of ze niet zo volledig geopend zijn als ze zouden kunnen zijn.

Vieze badkamermeubels

Een badkamer kan snel achteruitgaan als deze niet wordt schoongemaakt. Zorg er daarom ook voor dat u een keer in de maand een grote schoonmaak doet. Daarnaast kun je wekelijks even een moment pakken om de badkamer schoon te maken  Wat heel fijn is is een handdoek radiator. Met en handdoek radiator worden de handdoeken heerlijk warm gehouden en hoef je het na een warme douche niet koud te hebben.

Badkamertegels

Gebarsten of gebroken tegels zijn niet alleen lelijk, maar zijn ook een struikelgevaar. Een scherpe blootgestelde rand kan voor een verwonding zorgen. Snijd rond de gebroken of gebarsten tegel op de voeglijn met een tegelzaag de tegel weg. Als het zo niet loskomt, moet je de tegel breken met een hamer of een  beitel. Zorg ervoor dat je de omliggende goede tegel beschermt.

Andere Artikelen