Waarom is een volgsysteem voor je wagenpark belangrijk

Er zijn vele redenen waarom een volgsysteem auto geschikt is voor het beheer van je wagenpark. Met een volgsysteem voor je werkvoertuigen en auto’s kun je vele functies benutten waardoor je logistieke bedrijfsprocessen een stuk efficiënter en productiever worden. Op deze manier weet je zeker dat je kosten bespaart en het geld dubbel en dwars terug verdient. Iedereen wil natuurlijk zo effectief mogelijk gebruik maken van de mogelijkheden van zijn voertuigen. Je kunt met een volgsysteem niet alleen je auto’s in de gaten houden, maar tevens andere werkvoertuigen zoals bulldozers, kranen en hoogwerkers. De beste keus is om te kiezen voor een fleet management systeem, dit is een stuk uitgebreider dan alleen een volgsysteem voor je voertuigen.

Wat kun je precies met een fleet management systeem

Een fleet management tracking systeem zorgt ervoor dat je vele voordelen geboden worden. Je kunt de exacte locatie van ieder voertuig in real time volgen, het rijgedrag van je chauffeurs en tevens kun je updates ontvangen over de status van het onderhoud per voertuig. Doordat je de exacte locatie kunt volgen, kun je gelijk reageren op het moment dat er zich een incident voordoet of je chauffeur later aankomt dan gepland en hier direct adequaat op reageren. Als je chauffeurs roekeloos rijden of zich niet aan de wetgeving houden met betrekking tot de rij- en rusttijden dan kun je ze hier makkelijker op aanspreken. Doordat je inzicht hebt in het onderhoud van het voertuig kun je dit direct opnemen in je planning en hiermee ook nog eens de levensduur van je voertuigen verlengen.

Andere voordelen van een fleet management volgsysteem

Tevens kun je op brandstof besparen en bijvoorbeeld gebruik maken van geofence. Geofence is een tool waarmee je een bepaald gebied kunt afbakenen met een soort van digitaal hek. Binnen dit gebied krijg je een melding zodra er zich enige beweging voordoet van een persoon of voertuig. Dit kun je gebruiken als chauffeurs wegrijden van een dok, maar tevens kun je dit toepassen op het moment dat er een gevaarlijk gebied is op de route van de chauffeur en je wilt dat je een melding krijgt als deze arriveert. Zo kun je in de gaten houden of er zich geen incidenten voordoen. Daarnaast kun je ook nog eens betere rapportages maken door alle verzamelde data. Het wordt namelijk een stuk makkelijker om lange termijn analyses te maken met deze gegevens.

Andere Artikelen