Een wespensteek voorkom je zo!

Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat vele insecten weer tevoorschijn komen. Ook wespen zullen weer aanwezig zijn en actief opzoek gaan naar zoetigheid. We weten ondertussen allemaal wel dat wespen voor de natuur goed werk leveren en dat ze absoluut niet mogen uitsterven. Toch zijn deze beestjes voor vele mensen de echte pret verpesters van een gezellige en zonnige dag. Wespen lijken overal op te duiken en we kunnen er niks tegen doen. Wat kunnen we wel doen en hoe ga je om met een wespennest? Je leest het allemaal in deze blog. 

Wat te doen

Er zijn een aantal tips die je helpen om een wespensteek te voorkomen. Allereerst moet je nooit slaan naar een wesp. Het beestje denkt dan namelijk dat je hem aanvalt en zal dit ook terug gaan doen. Hiermee los je dus niks op en wordt het waarschijnlijk alleen maar erger. Ook wegduiken of wegrennen kan een wesp laten schrikken waardoor ze de aanval inzetten. Blijf vooral rustig, dan zal een wesp vanzelf vertrekken. Zoals eerder gezegd komen wespen op zoetigheid af. Daarom is het belangrijk dat je je drankjes buiten afdekt. Wespen komen op de geur af en vliegen graag je drankje in. Daarnaast is dit ook belangrijk om een wespensteek in je keel te voorkomen. Deze kunnen dodelijk zijn. Tot slot komen wespen af op felle kleuren. In de zomer dragen mensen natuurlijk kleren met felle kleuren maar dit kun je beter niet doen als je geen wespen wilt aantrekken. Ook sterke parfum trekt wespen aan, dus gebruik dit niet. Als je deze tips opvolgt zul je daadwerkelijk minder last hebben van wespen.  

Nesten verwijderen

Een wespennest kan voor veel overlast zorgen. Zeker wanneer zo’n nest verstoord wordt kan het vervelend worden. De insecten vallen dan namelijk aan en daarom is het belangrijk om wespen bestrijden. De nesten wespen komen voornamelijk dicht bij terrassen en in de buurt van mensen voor. Dit omdat de vliegafstand naar hun dagelijkse zoetigheid dan niet al te ver is. Wanneer een wespennest op een onschuldige plek hangt is het wel verstandig deze te laten hangen. Als je er namelijk geen last van hebt kan het nestje beter op die specifieke plek hangen dan dicht in de buurt van druk bezochte plekken.  

Bekende plekken voor wespennesten

Afgelopen jaar zijn er op bepaalde plekken ontzettend veel nesten verwijderd. Het zal je niks verbazen dat dit studentensteden waren. De koploper voor wespennest verwijderen utrecht. Zeker in de parken en rondom de terrassen waren wespen zeer actief. Daarnaast zijn er ook veel wespennest verwijderen zwolle. Ook hier geldt weer voor drukke plekken een enorme hoeveelheid wespen. Door de juiste voorbereidingen te treffen kan de hoeveelheid wespennesten beperkt blijven en gaan we hopelijk een rustige zomer tegemoet.  

Andere Artikelen