De mooiste foto’s op papier

Of het nu gaat om vakantiefoto’s, familiefoto’s of andere foto’s, je wil ze het liefst voor altijd bij je hebben om de herinneringen te koesteren. Telefoons, tablets en computers kunnen crashen, waardoor het belangrijk is dat je de leukste foto’s op papier hebt staan. Hiervoor kun je naar bedrijven stappen die ze uitprinten voor je, maar je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen. Schaf een goede printer aan en zorg ervoor dat je goede accessoires/benodigdheden erbij koopt. Hierdoor geniet je van de mooiste kleuren en scherpste kwaliteit.

Printer

Je kunt ervoor kiezen om een normale printer aan te schaffen, maar je hebt ook echte fotoprinters. Deze printers bieden vele malen hogere kwaliteit. Deze kwaliteit is te vergelijken met bedrijven die foto’s afdrukken. Een fotoprinter kan de foto’s direct vanuit je camera of middels een geheugenkaartje inlezen. Ook kun je het gewoon aansluiten op de computer of laptop. Sommige printers bevatten een Bluetooth connectie, waardoor er geen apart snoertje meer nodig is. De meeste fotoprinters printen foto’s van 10 x 15 centimeter formaat. De meeste fotoprinters zijn verkrijgbaar vanaf €120, -. Hierdoor zijn ze toegankelijk voor iedere consument. Ze zijn er in verschillende formaten en series verkrijgbaar. Veel bekende merken hebben tegenwoordig een fotoprinter in hun assortiment, waardoor je zeker weet dat je op kwaliteit aankan.

Cartridges

Bij printers horen natuurlijk cartridges. Deze zijn vaak aan de prijzige kant. Gelukkig zijn ze ook goedkoop beschikbaar bij bijvoorbeeld uwcartridgewinkel.nl. Zij hebben cartridges voor iedere printer. Ze zijn van het huismerk, maar doen hierdoor zeker niet onder aan echte merken op gebied van kwaliteit of techniek. Je krijgt ook sowieso garantie op de cartridge, zoals bijvoorbeeld een HP cartridge. Werkt het niet naar behoren? Dan krijg je gratis een nieuwe toegestuurd. Foto’s printen gaat het beste van dye-inkten. Hierdoor worden de kleuren mooier gemengd voor een betere resolutie. Aan te raden is om eerst een Multi pack te bestellen met de combinaties van kleuren en zwarte inkt om te testen of het naar wens is.

Papier

Bij fotoprinter hoort natuurlijk ook fotopapier. Dit is vele malen mooier dan het normale papier. Het is dikker en steviger. Je kunt kiezen uit hoogglanzend, glanzend, half glanzend of mat papier. Fotopapier is in de regel sneldrogend én waterbesteding. Vaak is fotopapier te koop vanaf min. 10 stuks. Je kunt hierbij kiezen voor verschillende kleuren en varianten per pakje. Ook hier geldt dat je fotopapier van het huismerk hebt of van de grote merken. Het verschil in kwaliteit is nauwelijks te merken.

Andere Artikelen