Reclames worden al slimmer op internet

Je bent op zoek naar iets op google en zodra je op enter drukt krijg je eerst een aantal advertenties uitgekozen door een adwords expert. Je slaat deze meestal over om te kijken naar de verdere resultaten. Maar misschien staat er daar juist wel iets handigs bij, ze zijn immers uitgekozen voor die zoekwoorden. Wie weet of je daar jouw antwoord vindt.

Alles kan via internet

Er is tegenwoordig nog maar weinig wat niet via het internet kan, boeken lezen, informatie opzoeken, spullen kopen, spelletjes spelen, zelfs werken kan via het internet. En we zijn er dan ook erg blij mee. Het is handig, snel, en bijna iedereen heeft er tegenwoordig wel toegang tot. We zoeken veel dingen op en krijgen daar ook veel reclames bij. Het meeste negeren we, maar soms zien we wel eens iets wat toepasselijk is. Misschien drukken we er dan even snel op, maar meestal gaan we gewoon door met waar we in eerste instantie mee bezig zijn. Dan denk je misschien; ‘is reclame überhaupt wel effectief?’ Nou, ja is het simpele antwoord, maar waarom dan?

adwords expert

Reclame gericht op jou

De reclame die jij ziet is niet dezelfde reclame als die jouw buurvrouw of beste vriend ziet. Het is tegenwoordig allemaal gericht. Zodra jij op een site komt die je vraagt om cookies te accepteren, geef jij ze toegang om meer gerichte reclame te sturen. Het is vrijwel onvermijdelijk. Misschien zit je wel een keer op een kledingsite te kijken en zie je de volgende dag allemaal reclame voor de items waar jij op hebt geklikt. Natuurlijk weten we ondertussen allemaal wel dat dat geen toeval is. Maar toch blijft het af en toe een beetje invasief.

Toch is het effectief

Dus ja, ook al negeren we reclame vaak, het is toch effectief. Het laat misschien de dingen zien waar je al over aan het twijfelen was en geeft je dan toch dat laatste, nodige impuls om het te kopen. Zelfs als je dit nu sterk ontkent, het speelt toch in op het onderbewuste van mensen, en blijft dan ergens plakken. Als je echt zulke reclames wilt vermijden dan kan dat natuurlijk ook. Dan moet je gewoon iedere keer als je iets wilt opzoeken op incognito modus gaan, of je browsergeschiedenis wissen na ieder gebruik. Zo onthoud je computer niet wat jij hebt opgezocht, dus kan er daar ook geen reclame voor gegeven worden. Maar ja, dat is natuurlijk aan jou.

Andere Artikelen