Alles wat je moet weten als je op jezelf gaat wonen

De tijd is eindelijk daar, het is tijd om je vleugels uit te slaan. Misschien ben je al een tijdje uit huis en heb je je studententijd in een krappe kamer doorgebracht of misschien is dit echt de eerste keer dat je zelfstandig gaat wonen. Deze blog is voor iedereen die voor het eerst een eigen huisje huurt of koopt. In deze blog vertel ik je over alles dat ik over het hoofd zag toen ik uit huis ging. Hopelijk zit jij op deze manier niet ineens op de bank tegen kale peertjes aan te kijken omdat je vergeten bent lampenkappen uit te kiezen en te kopen.  Laat me je per kamer vertellen wat je nog op je ‘To-do’ lijstje moet zetten.

 

Hal:

  • Een opbergplaats voor wanten, sjaals en paraplu’s. Bij mij thuis was het vroeger normaal om alles in een rieten bak te gooien en dat onder de garderobe, uit het zicht, weg te schuiven. Dus toen ik op mezelf ging, midden in de winter, kwam ik er al snel achter dat ik zoiets ook moest hebben. Want ik wilde niet voor iedere weer en temperatuurwisseling naar zolder hoeven gaan om een sjaal daar uit een doos te trekken.
  • Haakjes voor jassen. Redelijk vanzelfsprekend maar geloof me, dit glipt er zo door heen. Op zich niet heel gek aangezien je je spullen overal neergooit als je midden in een verhuizing zit. Maar als je eenmaal helemaal op je plek zit, wil je niet dat alles nog rondslingert. Dat zorgt voor onrust.

Woonkamer:

  • Lampenkappen! Niet iedere lamp komt met een kap. Vaak koop je een lamp in twee delen. Namelijk, de standaard en de kamp. En dan moet je natuurlijk ook nog zelf voor een lampje zorgen. En er staat niets zo ongezellig in jouw nieuwe huisje als kale lampen.

Keuken:

  • Ik bewaar mijn sleutels in de keuken omdat ik dat gewend ben. Maar waar je je sleutels ook bewaart het is belangrijk om een vaste plek hiervoor te creëren. Anders raak je ze geheid om de haverklap kwijt.

Badkamer:

  • Plek om extra toiletspullen te bewaren. Het is handig om altijd een kleine voorraad aan toiletrollen en tandpasta in huis te hebben. Een plek om dit geordend te bewaren, is dan ook ten zeerste aan te raden.

Slaapkamer:

  • Extra deken. Of je nou een koukleum bent of vaak logees over de vloer hebt. Een extra deken is altijd handig. En je kan ze immers niet meer van je broer of zus stelen.
  • Oké dit is niet bepaald iets wat vaak over het hoofd gezien wordt aangezien iedereen een wekker op zijn of haar telefoon heeft staan. Maar je schijnt beter te slapen als je telefoon uit je kamer is ’s nachts. Dus misschien is die wekker niet zo’n slecht idee.

 

Hopelijk denk jij bij het zien van deze punten: Oh dát was ik vergeten! Óf stonden deze dingen al op jouw lijstje en denk je: Pff dit wist ik allemaal al. Hoe het ook zit, jij zit in ieder geval niet tegen kale peertjes aan te kijken omdat je de lampenkappen vergeten was.

Andere Artikelen