Wil je je gevel laten bekleden?

Wanneer je door een stad of dorp loopt, wandel je langs allerlei verschillende gevels. De vooraanzichten van de huizen kunnen er antiek uitzien, eigentijds, of modern. Loop je bijvoorbeeld in een stad als Den Bosch, dan kom je diverse mooie authentieke trapgevels tegen; deze zijn ontstaan in de middeleeuwen. In het hedendaagse straatbeeld, is dat erg leuk om te zien. Het maakt een stadswandeling tot een echt dagje uit. Franse kathedralen uit de negentiende eeuw hebben ook hele opvallende gevels. Of denk natuurlijk aan de huisjes op de Zaanse Schans die iedereen wel kent, met de opvallende groene gevels. En natuurlijk zie je aan de Amsterdamse grachten ook veel bijzondere gevels voorbij komen. 

Verschillende materialen gevelbekleding 

Het kan zijn dat jij in zo'n authentiek huis woont met prachtige gevel. Maar misschien ben je je huidige gevel zat en wil je deze graag laten voorzien van gevelbekleding. Dat kan, er zijn veel mogelijkheden. Dit kan bijvoorbeeld met trespa gevelbekleding. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, maar hout is de beste keuze vanwege de natuurlijke uitstraling. De soorten thermohout en hardhout kunnen tevens goed tegen vocht. Tussen de 30 en 70 euro per vierkante meter kun je vaak al gevelbekleding laten plaatsen. Dit betreft de iets goedkopere materialen. Vaak wordt dan gebruik gemaakt van een mix van houtvezels en thermohardende harsen. Wanneer je kiest voor echt puur natuurlijke soorten, zoals puur leisteen of hout, moet je denken aan een prijs van ongeveer 150 euro per vierkante meter. 

Diverse kleuren

Je kunt uiteraard kiezen uit diverse kleuren gevelbekleding. Een chique bordeauxrode gevel, stijlvol zwart of fris wit. Gevelbekleding van een goede leverancier kan goed tegen krassen en stoten (informeer hiernaar bij de verkoper). Vraag ook of het gemakkelijk te onderhouden is. Je wilt natuurlijk lang kunnen genieten van je gevelbekleding. De gevelbekleding is voor allerlei doeleinden te gebruiken, denk aan musea, monumenten of je eigen huis. Een prachtige gevel is uiteraard het visitekaartje voor jouw monument of huis. Oriënteer je alvast online naar de mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld trespa gevelbekleding. Vergeet ook niet de bijbehorende accessoires te kopen zoals schroeven en/of lijm. Dit is van belang om de gevelbekleding goed aan te brengen. Hopelijk heb je door deze blog wat inspiratie op kunnen doen voor een nieuwe, unieke gevelbekleding die duurzaam is. De gevel van het pand, vroeger echt een statussymbool, tegenwoordig gewoon erg leuk om fraai te onderhouden met allerlei soorten gevelbekleding. 

Andere Artikelen