Help! Waar kun je je defecte MacBook laten repareren?

Stel je voor: je hebt een belangrijke deadline en bent bezig de laatste puntjes op de 'i' te zetten van het stuk waar je de afgelopen maand aan hebt gewerkt. Naast je laptop staat een kop heerlijk vers gezette groene thee. Je staat op om even naar het toilet te gaan. Als je terug komt tref je je kat op het bureau aan die je triomfantelijk aan kijkt. Naast hem zie je dat die heerlijke kop groene thee zichzelf verspreid heeft over het toetsenbord van je MacBook. In paniek maar met vastberadenheid ren je naar de keuken om het keukenpapier te pakken om het toetsenbord droog te deppen. Maar het kwaad is al geschiedt. De thee heeft zich volledig tussen de toetsen door naar binnen gedrongen en intern een hoop schade aangericht. Je MacBook reageert niet meer. De deadline is over 48 uur. Je kat rekt zich nonchalant en uitgebreid uit en springt van het bureau om een blokje om te gaan, totaal geen berouw van de schade die hij heeft aangericht. Nu kun je kiezen: ga je met je handen in het haar in een hoekje zitten huilen, of onderneem je meteen actie? Gezien de tijdsdruk heb je geen tijd voor tranen en is het dus tijd voor actie.

Laat je MacBook repareren bij een specialist

De bovenstaande omschrijving geeft de gemiddelde student misschien koude rillingen, en terecht. Maar dit soort ongelukjes gebeuren nou eenmaal, en het is dan maar beter om flexibel en oplossingsgericht te denken. Nu denken de meeste mensen dat ze hun Apple producten enkel bij de welbekende Apple Stores kunnen laten repareren. Als dat zo zou zijn, dan zou dat heel ongunstig zijn voor degenen die niet in de buurt van een Apple Store wonen. Zeker in een noodsituatie als in de situatie hierboven. Maar gelukkig zijn er ook gespecialiseerde winkels die niet van Apple zijn, waar je terecht kunt voor een MacBook reparatie. En de meeste winkels zijn erg vlot met de reparatie service. In veel gevallen is je MacBook al binnen 24 uur gemaakt. Ideaal dus als je laptop zo snel mogelijk gerepareerd moet worden. En als je niet 24 uur de tijd hebt om te wachten en echt verder moet werken, dan bieden ze vaak zelfs een leendevice. Zo kun je, terwijl jouw MacBook gerepareerd wordt, zonder problemen verder aan het werk. Ook heb je na de reparatie meestal recht op een jaar garantie.

Langskomen of gemakkelijk opsturen

In de meeste gevallen kun je op de dag zelf nog terecht bij een winkel voor een diagnose tijdens openingstijden. Woon je echter niet in de buurt van een winkel die MacBook reparatie als service aanbiedt? Dan kun je hem soms zelfs gratis en verzekerd opsturen naar de winkel. Je vult op de website van de winkel eenvoudig het reparatieformulier in, en krijgt een een verzendlabel opgestuurd. Deze service is ideaal als er geen haastige spoed achter de reparatie zit.

Vorig artikel
Volgend artikel

Andere Artikelen