Er zijn vele mogelijkheden voor shortlease!

Soms kan het zijn dat je als ondernemer je mobiliteit wilt vergroten door een auto te leasen via short lease. In die gevallen wordt er vaak bij veel gevallen een BKR check gedaan om te kijken of dit tot de mogelijkheden behoort.  Als je in het verleden echter moeilijkheden heb gehad met het terugbetalen van een lening die je bent aangegaan, kan het zijn dat je staat geregistreerd met een negatieve BKR. Als je een lening boven een bepaald bedrag aan gaat, wordt deze op een centrale plaats geregistreed. Namelijk bij Bureau Krediet Registratie. Je hebt dan een BKR-registratie. Als je dus in het verleden problemen hebt gehad met terugbetalen kan dit zijn omgezet in een negatieve BKR registratie. Zelf als dit allemaal is afgehandeld en opgelost, kan het zijn dat die registratie nog steeds is blijven staan. Toch is daar wel een oplossing voor te vinden.

Het juiste bedrijf

Nee, helaas is het niet zo gemakkelijk om die negatieve registratie te laten verdwijnen. Wel kun je op zoek gaan naar bedrijven die de mogelijkheid geven een auto te leasen met negatieve bkr. Die zijn namelijk ook gewoon aanwezig. Neem hierbij bijvoorbeeld Dealerleasing. Zij maken zelf een beoordeling van de situatie zodat je geen last hoeft te hebben van je problemen uit het verleden. Omdat zij zelf de inschatting maken (en het dus niet door externen laten doen) krijg je meer mogelijkheden. Samen kun je dan kijken wel optie het meest geschikt is voor jouw situatie.

Snel op weg

Bovenstaande mogelijkheid zorgt er dan ook voor dat je snel op weg kunt zijn naar je volgende afspraak. Wees dus niet huiverig om bij een dealer van lease auto's aan te kloppen. Zelfs met een negatieve BKR-regristratie. Je moet dus alleen wel weten waar je moet kijken. Verder is het wel een goed idee om zelf inzicht te hebben in je financiën (dat is het natuurlijk altijd). Zorg ervoor dat je de administratie goed op orde hebt en dat je goed weet wat je doelen voor de komende jaren zijn. Ook is het goed om een plan een plan te hebben voor het bereiken van die doelen. Normaal gezien hoef je je hier niet al te druk over te maken want als het goed is, heb je deze zaken als ondernemer als lang voor elkaar en overzichtelijk voor jezelf opgeschreven.

Aarzel dus niet om de stap naar auto lease te zetten als je denkt dat je dat nodig hebt!

Andere Artikelen