Is jouw huis wel werk-proof en stil genoeg?

De hele dag lopen er maar mensen naar binnen en naar buiten, iedere keer word jij weer uit je concentratie gehaald omdat die deur weer eens dichtklapt. Op zulke momenten wilde je echt dat het eens wat rustiger was in huis. Maar ja, omdat je weet dat dat niet het geval zal zijn denk je toch maar aan een deurdranger. Dan kunnen jouw familieleden en anderen weer gewoon de deuren laten vallen zonder dat het een harde klap veroorzaakt en jij eerst weer vijf minuten nodig hebt om opnieuw op je werk te focussen. Concentratie is lastig te behouden, en locatie speelt daar een grote rol in.
Deurdranger

Chaos betekent chaos

Je kent het vast wel, als jouw hele huis een rotzooi is en je wilt ergens rustig voor zitten omdat je bijvoorbeeld iets belangrijks moet leren, ergens op moet focussen, of wat werk af moet maken, dan is het lastig om te concentreren. Het is nu eenmaal zo dat als het om je heen een grote chaos is, dat je hoofd het ook maar lastig vindt om te kunnen relaxen en gefocust te blijven op één taak. Erg vervelend, vooral als je een deadline te halen hebt. Dan moet je eerst weer gaan opruimen voordat je eindelijk aan de slag kunt, dat wil je ook niet iedere keer moeten doen.

Omgeving en het type werk

Als jij languit op de bank gaat liggen met een laptop op je schoot met de intentie om wat werk af te maken, dan kan het zijn dat het allemaal maar heel langzaam gaat, en dat je het idee hebt dat het echt niet opschiet. Dit kan komen door je houding, als jij normaalgesproken op de bank zit om rustig een film te kijken of een dutje te doen, dan zal je ook minder productief zijn als je dan met de intentie om wat werk te doen op de bank gaat zitten. Kies daarom liever voor een bureau of een tafel, bijvoorbeeld. Het zal veel verschil maken.

De omgeving bepaalt de mindset

Voor ieder geval is er wel een voorbeeld te geven of een verhaal te bedenken. Jouw omgeving speelt een grote rol op jou als persoon, en zelfs als je het niet direct door hebt is dit toch nog het geval. Als je dus iets moet afmaken, iets belangrijks moet inleveren, of gewoon wat werk wilt doen, dan is het al een hele vooruitgang als je in een rustige, nette omgeving bent. Je interieur heeft weldegelijk invloed, dus zorg dat je het op orde hebt.

Andere Artikelen