Veiligheid is bij elk gebouw van belang. Je wilt natuurlijk niet dat er wordt ingebroken. Door een muur van bijvoorbeeld een woning gaat niet. Daarom wordt er bijna altijd ingebroken via de deuren en/of ramen. Hierom is het van belang om deze onderdelen van het huis goed veilig te stellen. In deze blog worden hier een aantal hulpmiddelen voor genoemd. Deze zijn gemakkelijk te installeren en verbeteren de veiligheid aanzienlijk. Hopelijk helpt dit artikel in uw keuze die moet gaan leiden tot veiligheid.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting wordt gebruikt om een deur, bijvoorbeeld de voordeur of de achterdeur, op meerdere punten in het kozijn vast te laten zetten. Dit vast zetten heet ook wel vergrendelen. Er zijn verschillende vormen van meerpuntssluittingen op de markt. Rolnokken, penschoten, haakschoten en blokschoten zijn hier voorbeelden van. Een meerpuntssluiting, met een drie of vijfpuntssluiting maakt het voor een inbreker bijna onmogelijk om via dit gedeelte van het gebouw binnen te komen. Er zijn meerdere soorten meerpuntssluittingen op de markt. Deze worden in onderstaande alinea’s behandeld. Door geen gebruik te maken van een meerpuntssluiting kan een inbreken, wanneer de deur niet op slot wordt gedraaid, met slechts het gebruik van een pinpas of creditcard uw deur openkrijgen.

Krukbediende meerpuntssluiting

Een krukbediende meerpuntssluiting komt voornamelijk voor bij achterdeuren en/of schuurdeuren. De krukbediening kan namelijk worden toegepast wanneer er aan beide kanten van de deur een kruk aanwezig. Dit is bij voordeuren niet vaak het geval. Naast de krukbediende meerpuntssluiting bestaan er ook cilinderbediende meerpuntssluittingen. Deze meerpuntssluittingen worden voornamelijk toegepast bij voordeuren. Dit is omdat een cilinderbedingen nodig is wanneer een vaste knop gemonteerd is aan de buitenkant. Deze is dan te ontgrendelen met een cilinderslot.

Verschillende soorten

Dit waren twee veelvoorkomende voorbeelden van meerpuntssluittingen. Er bestaan nog veel meer soorten. Het basisprincipe van een meerpuntssluiting is dat het uw woning veiliger maakt. Welke sluiting het beste bij uw past kan pas worden gezegd bij het zien van de locaties waar de sluitingen geïnstalleerd gaan worden. Om erachter te komen welk soort meerpuntssluiting bij u en uw woning past kunt u het beste advies aanvragen bij een kenner van meerpuntssluittingen welke soorten geïnstalleerd gaan worden in uw woning. Op deze manier wordt uw woning op een zo goed mogelijke manier veilig gesteld en kunnen eventuele inbrekers niet binnenkomen via uw voordeur, achterdeur. Bij een toepassing op uw schuurdeur komen ze uiteraard ook hier niet naar binnen en wordt er niks van u gestolen.