Is het handelen in bitcoins gevaarlijk?

Ben je van plan om te gaan handelen in bitcoins? Of ben je toch bang dat bitcoins iets gevaarlijks zijn? In dit artikel kun je lezen wat de voordelen zijn van bitcoin, maar ook waar de gevaren in bitcoins kunnen zitten. Ook kun je te weten komen, als je dat wilt, waar je Bitcoin kopen kunt.

4 voordelen van bitcoins

Het hebben van bitcoins heeft een aantal voordelen. Ten eerste zijn bitcoins onafhankelijk. Bitcoins worden niet beheerd door een centrale bank of ze overheid. Alleen jij hebt grip op je eigen gekochte bitcoins.

Bovendien kunnen bitcoins niet worden bijgedrukt. Hierdoor zal namelijk uiteindelijk schaarste ontstaan. Door jouw bitcoins in bezit te houden nadat je bitcoins hebt gekocht en daar vervolgens in te investeren, worden je bitcoins veel meer geld waard.

Ten derde worden bitcoins snel overgemaakt. Binnen enkele ogenblikken zijn bitcoins overgemaakt naar de andere kant van de wereld. De transitiekosten van bitcoins zijn op dit gebied ook vrij laag.

Ten slotte ben je volledig anoniem wanneer je in het bezig bent van bitcoins. Dit komt doordat er geen persoonsgegevens gedeeld worden bij het verzenden en ontvangen van bitcoins. Enkel en alleen wordt er een bitcoins adres verstuurd. Dit is een anonieme reeks van letters en cijfers.

3 redenen waarom bitcoins gevaarlijk zijn

Bitcoins kent ook een gevaarlijk randje. Ten eerste is het bewaren van bitcoins niet altijd heel veilig. Het crypto grafische systeem achter de bitcoins echter ongelofelijk veilig is, worden portemonnees wel eens gehackt.

Ten tweede kan er geen vaste wisselkoers worden beloofd. Een stabiele prijs voor bitcoins is onmogelijk. Dit komt doordat het exces aan de bitcoins niet kan worden opgeschoven. De ondernemers van de bitcoins kunnen namelijk geen alternatief aanbieden om een deel van de uitstaande munten uit de circulatie te halen.

Ten derde zijn bitcoins schadelijk voor het milieu. Bitcoins is leuk voor gokkers, maar alleen geschikt voor degene die kunnen leven met een koers die al meer dan 60% is gedaald.

Bitcoins kopen

Wanneer je bitcoins kopen gaat, is het belangrijk dat je een plek hebt waar je de virtuele munten kunt bewaren. Na het bitcoins kopen kun je je bitcoins bewaren in je wallet op je computer. Gemakkelijker is het om bitcoins op te slaan wanneer je bitcoins hebt gekocht.

Wanneer je bitcoins kopen gaat, is het ook belangrijk dat je dit op een plek doet dat populair en betrouwbaar is. Bovendien kun je beter bitcoins kopen op een onlinesite waar je ze ook kunt bewaren.

Als je bitcoins kopen wil om ze op een later moment door te verkopen, is het interessanter om de bitcoins te verhandelen bij een online broker. Hier is het namelijk veilig en kun je goed aan klanten komen. Hierdoor zullen zij in no time jouw bitcoins kopen en loop jij er met de winst vandoor.

Andere Artikelen