Voor en nadelen van een inloopdouche

Je ziet ze steeds vaker en worden ook steeds vaker gezien als een modern onderdeel van een badkamer: een inloopdouche. Het is niet alleen mooi, maar ook nog eens ontzettend praktisch. Er zitten voordelen, maar ook nadelen aan. Hier gaan we deze even uitgebreid doornemen zodat de overweging om een inloopdouche te nemen misschien makkelijker wordt. Of toch niet…

Maar wat is een inloopdouche nou eigenlijk? De naam zegt het letterlijk al: een douche waar je zo in loopt. En dan zonder een stoepje/ drempel of wat dan ook. Het is gelijkvloers. We kennen een douche voornamelijk met een cabine eromheen, of een gordijn, of denk zelfs een muurtje.

De voordelen

Omdat een inloopdouche geen cabine heeft, is het makkelijker om schoon te houden. Ook wordt er veel minder vies omdat het een open “ruimte” is. Wat je vaak ziet is dat mensen die een douche hebben met een douchewand, deze droogmaken met een trekker. Dit is een handige tip voor een inloopdouche, maar dan natuurlijk niet voor de wanden maar voor de tegels. Door al dat douchen en de zeep die je telkens gebruikt worden de tegel erg glad. Door de trekker er zo nu en dan even overheen te halen is de kans op vallen een stuk kleiner.

Wanneer er besloten wordt om een inloopdouche te nemen, moet er nog nagedacht worden over de grootte. Dit hangt natuurlijk ook helemaal af van hoe groot de badkamer is. Het voordeel van een inloopdouche is dat de afmetingen zelf aangevraagd kunnen worden. Er kan dus gekozen worden voor ontzettende luxe, maar ook voor een kostenbesparende douche! Ook de stijl van de douche is een eigen keuze, niet alleen de grootte. Denk bijvoorbeeld aan de onderdelen. Een douchekop, de doucheslang, een zeephouder, etc.

De nadelen

Aangezien er geen cabine of wanden om de douche zitten, loopt het water nogal snel alle kanten op. Het komt dus sneller voor dat de badkamer onder water staat. Er zijn natuurlijk genoeg trucjes om dit enigszins te voorkomen. De kans om uit te glijden is hierdoor wel groter.

Omdat het water sneller alle kanten op gaat, zorgt dat ervoor dat het water niet gelijk wegloopt. Ook blijft de badkamer vochtig en wat frisser. Hierdoor slaan de spiegels en de ramen sneller aan, wat kan leiden tot schimmel.

Er zitten voor en nadelen aan een inloopdouche. Maar laten we eerlijk zijn, dat is met alles. Toch?

Andere Artikelen