Alles is liefde

Kerst: de tijd van lichtjes, blijdschap, eten, warmte, familie en veel liefde. Toch kan juist deze periode erg eenzaam aanvoelen. Zeker als je een geliefde moet missen in deze tijd. Misschien ben je onlangs gescheiden of is je partner helaas overleden. Met kerst hebben we veel tradities en wordt je er extra veel aan herinnert dat je je (ex-)geliefde moet missen. Onthoud altijd dat je hier niet alleen in bent en dat je je niet bij je eenzaamheid hoeft neer te leggen. Misschien associeer je verliefdheid met je jonge jaren, maar waarom zou je jezelf dit geluk niet ook nu nog gunnen?

Je weet wat je wil

Dat je 50 plus bent betekent niet dat je niet meer verliefd mag zijn. Sterker nog, verliefdheid op deze leeftijd kan heel mooi zijn en veel geluk brengen! Je hebt allebei al een heleboel levenservaring en kan elkaar hiermee uitstekend aanvullen. Daarnaast weet je wat jij nodig hebt. Waar je vroeger misschien nog wel eens meer aan je partner dacht dan aan jezelf, is het nu tijd om zelf volop te genieten. Je hoeft niet meer over alles onzeker te zijn: je weet wie je bent, wat er leuk aan je is en wat jij leuk vind. Zo verspil je geen tijd aan partners die niet bij je passen, maar kan je goed inschatten of iemand bij je past of niet. Sluit je dus niet af voor anderen, maar stel jezelf er voor open om de liefde weer te vinden. Weet dat jij het waard bent om geliefd te worden, ook als je partner overleden is of je verlaten heeft.

Ga op zoek

Heb je je eenmaal opengesteld om liefde te ontvangen, betekent dit helaas niet meteen dat je de (2e) liefde van je leven tegen het lijf loopt. Het is vaak moeilijk om in te schatten of iemand ook vrijgezel is en weer open staat om verliefd te worden. Ga naar sociale evenementen, hier kom je makkelijk in contact met andere mensen. Soms kom je via via zo iemand tegen die bij je past. Als dit niet lukt, wees niet getreurd. Tegenwoordig zijn er een heleboel andere mogelijkheden om iemand te vinden. Kijk op een dating 50+ site of boek een singles reis. Geef de hoop niet op: op elk potje past een dekseltje.

Leef

Ben je de ware tegen het lijf gelopen? Geniet er van en leef! Blijf zolang je fit bent leuke activiteiten ondernemen. Ga een stuk wandelen of ouderwets naar de bioscoop. Leer elkaar en elkaars familie of vrienden kennen. Deel je geluk met elkaar en het zal verdubbeld worden. En wie weet organiseren jullie volgend jaar samen het kerstdiner!

Andere Artikelen