Duisternis

Het is een grauwe dag. Er zijn grauwe wolken, het regent. Het is donker en ik zie niks. Ik probeer in de verte te kijken maar ook daar zie ik niks. Ik word depressief van de grauwe dagen. Ik word bang van het donker. Alsof iets in mijn ogen staart wat ik niet kan zien. Omdat het zo donker is. Buiten en binnen is er geen licht. Het voelt niet fijn, ik voel me alleen. Ook al zijn er mensen in het huis. De duisternis is overal om me heen. Er wordt geen geluid gemaakt. Het enige wat ik hoor is het suizen van de wind. En het enige wat ik voel is de koude grond aan mijn voeten. Ik liep door het huis. Mijn slaap was namelijk ver te zoeken. Ik wilde niemand wakker maken dus gebruikte mijn telefoon voor een beetje licht. Ik ging op de bank zitten, kijkend naar buiten. Kijken naar zwart praktisch gezien. Hier viel ik dan ook in slaap.

Verlichting

Ik werd de volgende ochtend wakker gemaakt door mijn moeder. Zij vroeg zich af waarom ik op de bank in slaap was gevallen. Aangezien het erg koud is in de woonkamer in de avond. De warmte ontsnapt namelijk via de ramen. Ik vertelde dat ik niet kon slapen en ik het altijd hier zo donker vond. Mijn moeder was het hier niet mee oneens. Zo bedachten wij samen het huis lichter te maken. Alleen hoe deden we dat? We begonnen met kaarsjes maar dat was niet genoeg. Daarnaast branden kaarsjes ook weer uit en komt de duisternis terug.

Zoveel om alles op te lichten

Ik vond wat leuks online. Hiervoor gebruikte ik deze zoekterm: bes led – led verlichting kopen. Hier kwamen er duizenden soorten lampen. Voor binnen en buiten. Spot, hanglampen, dimmers, wandlampen, railverlichting en ga zo maar door. Er waren veel soorten en maten. Zo moest ik gaan filteren wilde ik vinden wat ik zocht. Ik begon met lampen voor binnen. Ik keek naar een wandlamp of inbouwspots. De een meer modern dan de ander. Ik keek naar aanbiedingen. De een goedkoper dan de ander. Ik keek naar soort licht. De een feller dan de ander. Zo keek ik verder voor buiten lichten en leuke ledstrips. Alles om de duisternis te vermijden. Er was zo veel online te vinden. Zoveel dingen om het huis en de tuin te verlichten. Zoveel om het huis meer aangenaam te maken. Zoveel om nooit meer in het donker te zitten.

Andere Artikelen