Waar moet je rekening mee houden als je wilt gaan vissen?

Er zijn duizenden Nederlanders die wekelijks of zelfs vaker met de hengel bij het water zitten. Het is een leuke sport en je hebt veel tijd om na te denken over andere zaken, maar ook kun je tijdens het vissen goed tot rust komen. Het kan namelijk erg lang duren voordat je eens wat aan de haak hebt. Wanneer het je leuk lijkt om te gaan vissen, maar dit nog nooit in Nederland gedaan hebt, dan zijn er enkele zaken waar je altijd rekening mee moet houden. Je kunt meer informatie over deze zaken vinden in dit handige artikel. 

 

Je hebt een vergunning nodig als je wilt gaan vissen

Een van de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden als je wilt gaan vissen, is dat het in Nederland verplicht is om een vergunning aan te vragen. Je hoeft hier zeker geen afspraak voor te maken bij de gemeente, want dat zou erg veel gedoe zijn. Je kunt een vergunning eenvoudig aanvragen bij een sportwinkel en deze wordt in veel gevallen ook meteen toegekend. Je moet er wel rekening mee houden dat het aanvragen van een vergunning niet gratis is en vaak enkele tientallen euro’s kan kosten. 

 

Het doden van vissen is verboden

Wanneer je voor de eerste keer gaat vissen, dan is er altijd een kans aanwezig dat je een vis gaat vangen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je een vis in Nederland nooit mag doden, want dat kan als stropen gezien worden. Daar kan je zwaar bestraft voor worden. Natuurlijk zul je bij een enkele vis niet in de gevangenis belanden, maar je zult wel een flinke boete van enkele honderden euro’s krijgen. Mocht je met een baitcast reel of reel hengels willen gaan vissen waarbij je gebruik maakt van kunstaas, is het verstandig om ook een tang aan te schaffen waarmee je kunstaas uit een vis verwijderen kan. 

 

Nachtvissen is niet toegestaan

Er zijn wat mensen die het vissen zo leuk vinden dat ze graag wel eens de hele nacht willen gaan vissen. Als je dit ook wilt doen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit niet zomaar mag en je daar ook een aparte vergunning voor moet aanvragen. Deze vergunningen zijn vrij goedkoop, maar je zult veel nieuwe spullen moeten aanschaffen als je in de nacht wilt gaan vissen.

Andere Artikelen