Sparen als het kan, geld uitgeven als het moet.

Geld, je hebt er dagelijks mee te maken. Je werkt er hard voor, je spaart en je geeft het weer uit. In deze dure Decembermaand is het voor veel mensen lastig om te sparen en moet er in veel gevallen zelfs geld van de spaarrekening gehaald worden om alles te kunnen betalen. Maar hoe is het eigenlijk ontstaan dat je op een gegeven moment met munten en biljetten gingen betalen? En blijven we dat in de toekomst ook doen? In ons land en veel van de ons omringende landen betalen we met de euro. De euro is de Europese munt waar we sinds 2002 mee betalen. Voorheen hadden we de gulden. Om de gezamenlijke euro munt stabiel te houden is het belangrijk dat alle staten die de euro invoeren zich aan bepaalde regels houden. Veel transacties worden nog contant betaald. Kleine uitgaven op de markt of bij de supermarkt zijn daar een voorbeeld van. Maar steeds meer betalingen vinden per pin plaats. Het is steeds meer mogelijk om contactloos te betalen, zowel met je pas als met je telefoon. Deze trend zal zich verder door gaan zetten de komende jaren.

Crypto en Ethereum

Sinds alweer een flink aantal jaren is het ook mogelijk om transacties te doen met cryptomunten, waarvan de bitcoins de meest bekende zijn. Je hebt er vast wel eens van gehoord maar wat zijn bitcoins nu eigenlijk? Een bitcoin is een virtuele munt, een soort computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. Bitcoin is gedecentraliseerd, wat wil zeggen dat er geen centrale bank of land is die Bitcoin uitgeeft. Maar dus ook geen toezichthoudend orgaan dat ingrijpt als de Bitcoin beurs zou crashen. Bitcoins kunnen enorm in waarde fluctueren dus wil je cryptomunten kopen dan is het zinvol om dit te doen met geld wat je niet direct nodig hebt. wanneer crypto verkopen is ook een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen als je crypto in je bezit hebt. Ethereum is ook een flink groeiende crypto die dit jaar met zo’n 200% gegroeid is. De Ethereum 2.0 verwachting is ook positief en veel mensen zullen tot aankoop overgaan.

Hoe gaat het komende jaar eruit zien?

Hoe zal het de komende jaren verder gaan met de ontwikkeling van bitcoin. Een steeds groter wordende groep mensen heeft interesse in bitcoin. De afgelopen jaren hebben wereldwijd tienduizenden programmeurs, ontwerpers, hackers, ondernemers en investeerders gebouwd aan techniek, regelgeving en allerlei ondersteunende financiële diensten. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat het voor professionele investeerders zoals bedrijven, fondsen en rijke personen toegestaan en aantrekkelijker is geworden om te investeren.

Andere Artikelen