De mooiste plekken om te verblijven tijdens je vakantie in Kroatië 

Kroatië: dit prachtige land is gelegen aan de Adriatische zee en wordt een steeds populairdere vakantiebestemming. Dit is ook niet zo gek, want in Kroatië is enorm veel te zien en te beleven! Zie jij jezelf al helemaal liggen aan de prachtige, helderblauwe wateren of proeven van de lokale lekkernijen? Lees dan snel verder om te ontdekken welke idyllische plekjes jij zeker moet bezoeken tijdens jouw vakantie in Kroatië. 

De stad Pula

Pula is een historische stad waar nog veel te zien is van de Romeinse historie. Zo kun je er prachtige architectuur zien en historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals het Amfitheater (ook wel de Pula Arena genoemd) welke gebouwd werd in de eerste eeuw na Christus. Ook de Sint Augustus tempel, gelegen aan het centrale plein van Pula is een must see in deze bijzondere stad. In de tempel bevindt zich een kleinschalig museum. Bezoek je de tempel in de zomermaanden? Dan kun je na je bezoek diverse festiviteiten op het centrale plein bezoeken of lekker napraten op een terras onder het genot van een hapje en een drankje. Nabij Pula vind je ook het natuurpark Kamenjak, met prachtige stranden en gezellige beachbars. Bezoek Kamenjak vroeg, want er mogen maar een beperkt aantal auto’s het gebied in. Je kunt natuurlijk ook een fiets huren in een nabijgelegen dorpje. Overnachten in Pula? Boek een Pula Kroatië vakantiehuis.

De stad Rovinj

De kleurrijke stad Rovinj straalt gezelligheid en gemoedelijkheid uit, wat mede komt door de vrolijk gekleurde huisjes in de knusse straatjes. In deze mooie stad vind je een prachtig oud centrum waarin je heerlijk kunt verdwalen en waar iedere dag markt is. Op de markt kun je genieten van heerlijke lokale delicatessen en verse producten, zoals wijn, asperges en truffels. Vergeet overigens niet een ijsje (of twee) te halen, want op het gebied van de lokale cuisine is de invloed van het nabijgelegen Italië onmiskenbaar aanwezig! Breng ook zeker een bezoek aan de Sint Eufemiakerk, die veel weg heeft van de San Marco in Venetië. Je kunt de zestig meter hoge kerk beklimmen en vervolgens genieten van een prachtig uitzicht over deze bijzondere stad. Het Rovinj Heritage museum, welke in het jaar 1950 werd opgericht door lokale schilders, stelt het mooiste werk van lokale beeldhouwers en schilders tentoon. Wil je tijdens jouw vakantie verblijven in deze mooie stad? Dat doe je natuurlijk in een vakantiehuis Rovinj met zwembad!

Andere Artikelen