Alles over de nieuwste trend in zonwering: ritsscreens

Houd je je graag bezig met de inrichting en verbetering van je huis? Dan heb je vast de term ritsscreens al wel eens gehoord. Ritsscreens zijn de nieuwe trend op het gebied van zonwering. Dit is niet zo gek, want de screens hebben belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele zonwering. Maar wat zijn ritsscreens nu eigenlijk, hoe werken ze en zijn deze screens iets voor jou? Je leest het in dit blog. 

Wat zijn ritsscreens?

Ritsscreens zijn doeken die je woning beschermen tegen inkijk van buitenaf en die helpen om de temperatuur in huis op warme zomerdagen comfortabel laag te houden. De screens, die ook wel ZIP screens genoemd worden, zijn een stijlvolle manier om je huis te beschermen tegen het felle licht van de zon en oncomfortabel hoge temperaturen. Ook beschermen screens je ramen en huis tegen vervelende insecten en ander ongedierte. Reguliere screens bieden je deze voordelen ook, maar de rits versie van deze screens hebben nog een aantal belangrijke voordelen, dit zijn:

  1. De screens klapperen niet als het hard waait

  2. De screens zijn steviger bevestigd

  3. De screens verhogen de isolatie van je woning

  4. De screens zien er strakker uit dan reguliere screens

  5. Er zijn geen kieren waar toch licht doorheen kan schijnen. 

Hoe werken ZIP screens?

Dit type screen heeft een zogenaamde rits aan de weerszijden van de doeken. Rol je het doek uit? Dan is het aan alle kanten vastgeritsts, waardoor er geen kiertjes ontstaan waardoor er toch licht naar binnen kan komen. Door de stevige bevestiging, krijgt de wind ook niet gemakkelijk grip op de screens en gaan ze langer mee. De screens zijn gemakkelijk te openen en te sluiten met de elektronische screen bediening. Je kunt de screens meestal verticaal plaatsen en bedienen. 

Zijn ZIP screens iets voor jou?

Heb je op warme zomerdagen regelmatig last van te hoge temperaturen in huis? Dan kunnen deze screens een goede uitkomst bieden. Ook wanneer je binnenshuis graag wat meer privacy wil genieten, kunnen de screens een goede toevoeging zijn. De screens zijn namelijk zowel transparant als in het zwart te verkrijgen, waardoor je er – indien gewenst- voor kunt zorgen dat buren en omwonenden niet zomaar bij je naar binnen kunnen kijken. Wil je zonwering plaatsen op een plek waar het veel waait? Ook dan zijn ZIP screens de beste uitkomst, gezien het feit dat dit de zonwering is die het best bestand is tegen hevige wind. De screens zijn zelfs windvast tot windkracht 8! 

Andere Artikelen