Een correct Engels verslag, hoe moeilijk kan dat zijn?

Het is soms al lastig om een goed correct verslag te schrijven in het Nederlands. Daar kan je je zelfs al goed blind op staren. Laat staan wanneer je een verslag in het Engels moet schrijven. Om een goed verslag in een andere taal te schrijven hebben wij een paar tips opgesteld waar jij je aan kan houden. Wie weet wanneer je deze tips opvolgt, wordt het schrijven van jouw verslag een stuk makkelijker.

Tip 1;

Goed het onderwerp bedenken. Want waar moet jouw verslag over gaan? Het is daarom erg belangrijk om van te voren goed te weten welk onderwerp jouw verslag gaat hebben. Zo kan je duidelijk en gericht gaan schrijven. Dan voorkom je juist ook dat je gaat schrijven over onderwerpen die helemaal niet nodig zijn. Een goede afbakening is juist nodig om niet af te dwalen van je onderwerp.

Tip2;

Gewoon gaan schrijven. Ja, het klinkt stom, maar je moet gewoon gaan schrijven. Wanneer je niet gaat nadenken hoe je verslag er uit moet zien forceer je jezelf minder snel. Want als je geforceerd moet schrijven, dan komt er juist geen woord op papier. Dan maak je het jezelf een stuk moeilijker. En dat is iets wat je natuurlijk niet wilt. Dus je moet gewoon beginnen met schrijven.

Tip 3;

Redigeren. Wanneer je jouw verslag geheel op papier hebt geschreven dan wordt het tijd om het over te lezen. Wanneer je het nog een keer goed overleest wordt het gemakkelijker om de fouten eruit te halen. Redigeer je tekst tot een goed kloppend verslag. Zo kom jij uiteindelijk op een goed verslag uit. En dat is wat je wilt inleveren natuurlijk.

Tip 4;

Vertalen. Een belangrijk punt dat je niet wilt vergeten wanneer jouw verslag niet in het Nederlands moet. Omdat je eerst de tekst in het Nederlands hebt geschreven wordt het makkelijk om de tekst te vertalen naar de taal waarin je het moet inleveren. Of dit nou Engels of Spaans is. Het is makkelijker om eerst in het Nederlands alles te schrijven dan gelijk in de andere taal te beginnen.

Tip 5;

Nakijken Engels. Wanneer je jouw verslag in het Engels moet schrijven dan is het altijd nog belangrijk om het te laten nakijken. Vooral om de grammatica en zinsopbouw te laten controleren. Het maakt niet uit welke taal je het verslag moet schrijven, het is goed om het even goed te laten controleren. Zo kom je niet voor kleine foutjes te staan wanneer je het verslag hebt ingeleverd.

Andere Artikelen