Je goede voornemens volhouden doe je zo!

De zomer is weer in aantocht, de grauwe dagen zijn voorbij en het duurt niet lang meer voordat de zwembroeken en bikini’s weer uit de kast komen. Begin januari ben je enorm enthousiast aan het sporten gegaan maar eind januari was je daar toch stiekem weer klaar mee. Al die goede voornemens, elke dag sporten, afvallen of gewoonweg fitter worden iedereen kent ze wel. Meer sporten is één van de meest gehoorde goede voornemens. Daarbij is sporten altijd al een belangrijk onderdeel geweest in het dagelijks leven. De ene fitgirl na de andere fitboy laat zich zien en mensen zijn zich veel meer bewust aan het worden van hun gezondheid en gezonde levensstijl. Sporten is dus enorm goed voor je maar waarom haken mensen zo snel na hun goede voornemens weer af? En wat kun je eraan doen om je goede voornemens vol te blijven houden?

Waarom blijven sporten?

Enthousiast begonnen met sporten, maar je vraagt je toch af waar het allemaal goed voor is? Ik geef je graag een aantal redenen waarom sporten goed voor je is. Wanneer je sport en bezig bent aan een goede workout, ben je niet alleen intensief bezig. Je ontspant ook nog eens! Sporten zorgt er vaak voor dat je alle werkstress of lastige gedachten van je af kan zetten. Daarnaast maakt sporten bepaalde stoffen in het lichaam vrij wat nervositeit en spanning vermindert. Verder wordt je fitter en dit betekent meer energie om de dag door te komen. Wanneer je eenmaal de dag goed doorgekomen bent, kan sporten ook nog eens voor een betere nachtrust zorgen. Sporten geeft aan de ene kant enorm veel energie, maar zorgt er ook voor dat je jouw energie kwijt raakt. In slaap vallen en doorslapen wordt bevorderd. Ook ontstress je met sporten en maak je je hoofd leeg, waardoor je ook weer gemakkelijker in slaap valt.

Goede voornemens volhouden

Moeite met jouw motivatie qua goede voornemens? Zorg dan dat je jezelf een beetje motiveert door te zorgen voor afwisseling in het sporten. Op deze manier wordt het niet snel saai en spreek je ook elke keer weer andere spiergroepen aan. Daarnaast is regelmaat van groot belang. Plan vaste dagen in om te sporten en maak hier ook echt tijd voor vrij. Door sporten in te plannen ga je er rekening mee houden in je dagelijks leven en creëer je een patroon.

Vitamine B12 voor wat extra energie

Dat beetje extra energie nodig om jouw (sport)voornemens vol te blijven houden? Dan kan een voedingssupplement als Vitamine B12 voor jou een oplossing zijn. Vitamine B12 is opgebouwd uit cyanocobalamine en dibencozide en is betrokken bij onder andere de omzetting van vetten, koolhydraten en eiwitten. Wanneer je sport heeft jouw lichaam verschillende vitamines nodig. Ter aanvulling van je dagelijkse eetpatroon kan je Vitamine B12 nemen. Dit kan net het duwtje in jouw rug zijn om je goede voornemens vol te blijven houden!

Andere Artikelen