Alles wat je moet weten voor je eigen klusbedrijf

Ben jij een handige Harry en zou je hier eigenlijk wel je beroep van willen maken? Niks is onmogelijk! Elke maand zetten enorm veel mensen hun eigen bedrijfje op. En als zij dit kunnen, kan jij dat ook! Ik zal je vast niks uit hoeven te leggen over klussen of bouwen. Waar ik jou echter wel mee kan helpen, is het opzetten van je eigen klusbedrijf. In deze blog geef ik een aantal tips die van jouw droom een werkelijkheid kunnen maken.

Maak gebruik van je netwerk

Bij klusbedrijven zie je vaak dat ze een vaste en loyale klantenkring hebben. Deze klanten bellen voor elk klusje hetzelfde bedrijf, omdat ze weten dat dit goede en betrouwbare mensen zijn. Het is best lastig om aan zo’n trouwe klantenkring te komen. Onderschat de grootte van je eigen vriendenkring en familie echter niet! Als jij je eigen bouwbedrijf op zet, zullen je vrienden en familie je zoveel mogelijk willen helpen door jou in te schakelen voor wat klussen. Voer jij dan je werk goed uit, dan kun je erop rekenen dat ze volgende keer ook weer bij jou terugkomen. Wees ook zeker niet bang om ze te vragen of ze hun kennissen weer over jouw bedrijf willen vertellen. Ze willen vast wel een goed woordje voor jou doen! Klusbedrijven zijn vaak ook erg afhankelijk van mond-tot-mond reclame, dus maak gebruik van je persoonlijke netwerk!

Probeer niet alles zelf te doen

Bij een grote klus of verbouwing komt veel kijken. Het kan dus ook zomaar zijn dat jij zelf niet over alle materialen beschikt, of zelfs sommige taken niet uit kunt voeren. Probeer dan ook zeker niet alles zelf te doen. Denk voor een klus goed na wat je zelf kunt en hebt, en waarvoor je eventueel hulp in moet schakelen. Een belangrijk voorbeeld is gereedschap en benodigdheden. Als beginnend bedrijf, zul je niet een heel groot spaarpotje hebben waarmee je allerlei gereedschap en benodigdheden aan kunt schaffen. Mocht je dit wel nodig hebben voor een bepaalde klus, dan is het ook een optie om dit in te huren. Denk bijvoorbeeld aan een puincontainer. Dit is iets wat op den duur handig is om zelf te hebben, maar op korte termijn is het geen enkel probleem om dit te huren. Een bouwafval container huren is voor korte klussen zelfs goedkoper dan er eentje kopen. Dit is dus een zeer goede optie als je niet genoeg kapitaal hebt om grote aankopen te doen. Hetzelfde geldt voor bepaalde klussen waar je zelf de kennis en kunnen niet voor hebt. Je kunt dan gewoon een extern bedrijf inhuren om je hierbij te helpen!

Andere Artikelen