Tips bij het plannen van een citytrip

Het najaar is dé periode waarbij veel mensen er een paar daagjes op uit trekken om een buitenlandse stad te bezoeken. Citytripjes zijn dan ook enorm populair. Bij een citytrip bezoek je ongeveer 2 tot 4 dagen een stad naar wens. Denk hierbij aan Barcelona, Londen of Parijs. Aangezien de periode korter is dan een reguliere vakantie, gaat de voorbereiding ook iets anders. Je kunt namelijk niet veel bagage meenemen en ook de planning moet strakker. Ik heb even een paar tips opschreven, zodat je met een gerust hart een paar daagjes weg kunt.

Bagage

Als je drie dagen weggaat, heb je geen grote koffer nodig. Kies gewoon voor een trolley en een handtas. Zeker als je met het vliegtuig gaat, kost dit onnodig veel tijd en kosten. Voor een citytrip heb je niet veel spullen nodig. Vaak heb je aan kleding, toiletspullen, camera met SanDisk geheugenkaart en wat leesvoer al genoeg. Shampoo en douchegel zitten vaak inbegrepen bij de accommodatie waar je verblijft. Het is belangrijk dat je je goed inleest over de temperatuur en de weersomstandigheden in de betreffende stad. Daardoor weet je eerder of je een paraplu of juist zonnebrand nodig hebt. Wil je lekker gaan shoppen in de stad die je gaat bezoeken? Houdt dan op de heenweg al ruimte over in de trolley.

Slaapplek

Vaak wil je voor een paar dagen weg niet de hoofdprijs betalen. Let dus goed op leuke aanbiedingen bij de bekende reisorganisaties. Ook kun je kiezen om je vlucht en verblijft apart te boeken. Hierdoor ben je vaak goedkoper uit. Een hotel met ontbijt is vaak duurder dan een appartementje waarbij je zelf voor je eten zorgt. Ergens gaan ontbijten of bij een supermarktje wat halen, vind ik vaak nog leuker dan het standaard hotelontbijt. Wil je echt low-budget? Kijk dan naar de mogelijkheden voor een hostel of een Airbnb verblijf. Als je wel in een hotel wil, maar niet de volle prijs wil betalen, kun je het beste kiezen voor een hotel buiten het centrum. Vaak rijden er genoeg metro’s of trams die je naar het centrum vervoeren.

Vooronderzoek

Parijs heeft veel meer te bieden dan alleen de Eiffeltoren en Barcelona heeft veel meer te bieden dan alleen de Sagrada Família. Kijk dus vooraf naar alle bezienswaardigheden. Hierdoor zie je veel meer van de stad dan alleen de toeristische trekpleisters. Door gebruik te maken van Tripadvisor of Google Maps, kun je zien welke leuke restaurantjes, attracties of bezienswaardigheden op welke plek zitten. Ook kun je van te voren al kaartjes voor sommige dingen kopen. Hierdoor hoef je tijdens je bezoek aan de desbetreffende stad niet (lang) in de rij te staan. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken welke dingen je wil gaan bezoeken en om hierbij te kijken hoever dit van elkaar zit. Je hebt vaak niet veel tijd, vandaar dat je de tijd die je hebt efficiënt moet benutten.

Andere Artikelen